Mauritshuis: Senior Accountmanager Fondsenwerving Particulieren

Het Mauritshuis in Den Haag zoekt een Senior Accountmanager Fondsenwerving Particulieren voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-06-2023Van Vermeers Meisje met de parel, tot De anatomische les van Rembrandt en Fabritius’ Puttertje. Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis. We zijn een klein museum met een grote collectie 17de-eeuwse schilderkunst en nog grotere ambities.

Zo willen we van het Mauritshuis een plek maken waar iedereen zich thuis voelt. Ongeacht leeftijd, achtergrond of kennis van kunst. We willen laten zien dat onze schilderijen – ook al zijn ze honderden jaren oud – over onderwerpen gaan die nog altijd actueel zijn. Liefde, ongelijkheid, macht, schoonheid. We zijn een innovatief museum dat vanuit verschillende perspectieven het heden met het verleden verbindt.

Organisatie
In het Mauritshuis werken circa tachtig vaste medewerkers in verschillende afdelingen. Daarnaast werken er 30 tot 40 rondleiders en museumdocenten servicebaliemedewerkers op flexibele basis. Geen dag is hetzelfde. We maken nieuwe tentoonstellingen, doen onderzoek en ontvangen wekelijks duizenden bezoekers. Dat doen we samen. Bij elke tentoonstelling vormen experts uit verschillende afdelingen een team. Steeds in andere combinaties. Zo houden we onze blik scherp.

Voor de afdeling Business Development zijn we op zoek naar een:

Senior Accountmanager Fondsenwerving Particulieren

28 uur per week

Als Senior Accountmanager Fondsenwerving Particulieren ben je verantwoordelijk voor het onderhouden én uitbreiden van het netwerk van particuliere grote gevers. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met verschillende steunstichtingen. In deze functie maak je deel uit van de afdeling Business Development en rapporteer je aan het Hoofd Business Development.

Wat kun je verwachten?
Een inspirerende werkomgeving en je wordt onderdeel van een bevlogen team. We bieden een aanstelling voor 28 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie is ingeschaald in schaal 10 (€ 3.468,- tot € 4.506,-) conform de Museum CAO en afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 3,4%.

Dit ga je doen

 • Je ontwikkelt en implementeert het beleids- en jaarplan grote giften en nalatenschappen;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor (potentiële) grote gevers > € 1.000 en nalatenschappen;
 • Verder ben je het aanspreekpunt en medeverantwoordelijk voor de relatie met het bestuur en de leden van de Dutch Masters Foundation, voor het bestuur van American Friends of the Mauritshuis en contactpersoon voor de Johan Maurits Companie;
 • Je bent de eerste achtervang voor de Stichting Vrienden. De Stichting Vrienden wordt bediend door collega teamlid Coördinator Relatiemanager Vrienden;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de financiering van projecten en tentoonstellingen. Je werkt hierbij nauw samen met de Accountmanager Fondsen en Bedrijven;
 • Je schrijft aanvragen voor vermogensfondsen;
 • Je ondersteunt en verdiept relaties met bestaande particuliere gevers om de binding met het Mauritshuis te vergroten. Hiervoor coördineer je de organisatie van events voor bestaande gevers en prospects;
 • Je neemt initiatieven om de bekendheid van de steunmogelijkheden, waaronder erfenissen, legaten, Fonds op Naam, periodieke schenkingen etc. te vergroten;
 • Je verzorgt de externe communicatie t.b.v. de werving van particuliere schenkers (via nieuwsbrieven en mailingen etc.);
 • Je bewaakt en coördineert de financiële afwikkeling van grote giften en nalatenschappen;
 • Je gaat op zoek naar (digitale) kanalen en manieren om nieuwe gevers te werven;
 • Je ondersteunt het Hoofd Business Development bij het ontwikkelen van relaties met de grootste gevers (zakelijke partners en vermogensfondsen);
 • Je documenteert relaties en optimaliseert de inzet van het CRM systeem (Microsoft Dynamics).

Wat breng je mee?

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt tenminste een afgeronde hbo-opleiding en beschikt over een hbo-/wo- werk- en denkniveau
 • Je hebt een uitgebreid netwerk, bij voorkeur in Den Haag en omgeving
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent diplomatiek in je benadering
 • Je hebt een vlotte pen
 • Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, sensitiviteit en representativiteit zijn kenmerken die jou typeren
 • Je bent sterk in relaties en je beschikt over een goede dosis overtuigingskracht
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels

Solliciteren?
Herken je jezelf hierin en ben je na het lezen van deze vacature enthousiast? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae onder vermelding van Vacature Senior Accountmanager Particulieren voor 11 juni naar Demi Falkmann via vacature-development@mauritshuis.nl.

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Demi Falkmann d.falkmann@mauritshuis.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 15 juni 2023

Bij indiensttreding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Het Mauritshuis staat midden in de samenleving. We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt, ongeacht achtergrond, geloof, gender, leeftijd of opleidingsniveau. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving vormen. We streven naar een cultureel divers personeelsbestand en moedigen alle gekwalificeerde professionals aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.