Lindenberg Cultuurhuis: Docent Piano

Lindenberg Cultuurhuis in Nijmegen zoekt een Docent Piano voor 5 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 31-05-2023De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professionele en sprankelende culturele organisatie met de focus op cultuureducatie. De Lindenberg heeft haar thuisbasis midden in het centrum van Nijmegen maar is in én voor de hele stad actief. Wij geloven dat kunst en cultuur een onlosmakelijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van mensen is, en vinden dat iedereen de kans moet krijgen om daarmee in aanraking te komen.

We richten ons met nadruk op publiek in de meest diverse zin van het woord: de Lindenberg is er voor iedereen. Om dat te bereiken zijn wij actief in het onderwijs en in de vrije tijd. We bieden cultuureducatie op scholen, cursussen in de kunst voor alle leeftijden en niveaus, en zijn een podium voor theater-, muziek- en cabaretvoorstellingen en exposities. Daarnaast zijn we actief op plekken waar kunst en cultuur kunnen bijdragen aan het welzijn van mensen.

Bij de Lindenberg geven ruim 130 docenten les in muziek, beeldende kunst & technologie, dans, theater en schrijven aan kinderen, jongeren en volwassenen. Onze cursussen in de vrije tijd variëren in lengte van een dag tot een half of heel jaar, en in niveau van beginner tot gevorderd en alles daar tussenin.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een Docent Piano (dagen of uren in overleg).

Docent Piano

5 uur per week

Taken

 • Lessen voorbereiden en geven.
 • Cursisten begeleiden, motiveren en stimuleren in het benutten en ontwikkelen van hun talenten.
 • Actieve deelname aan open dagen, vergaderingen en presentaties.

Functie-eisen

 • In het bezit van een diploma HBO vakopleiding Piano. Een aanvullende pedagogisch-didactische aantekening is een pre.
 • Minimaal twee jaar ervaring in het geven van pianolessen aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen.
 • Het kunnen geven van heterogene ensembles.
 • Flexibele en ondernemende houding.
 • Een enthousiaste en creatieve collega met teamgeest.
 • Woonachtig in de regio.

Wij bieden

 • Een dynamische werkomgeving die sterk in ontwikkeling is.
 • Een enthousiast en professioneel team.
 • In eerste instantie 5 uur per week met mogelijkheid tot uitbreiding.

Salariëring en arbeidsvoorwaarden
Conform CAO Kunsteducatie. Schaal 8, anciënniteit is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het arbeidscontract zal in eerste instantie voor bepaalde tijd worden gegeven. Ook freelancers worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Sollicitatie en inlichtingen
Heb je interesse? Dan ontvangen wij graag voor 31 mei 2023 een korte en bondige motivatiebrief met CV ter attentie van Kjell Jacobson, te richten aan vacatures@delindenberg.com onder vermelding van ‘Vacature Docent Piano’.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Kjell Jacobson, 06-82390277

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.