Leerorkest Nederland: Manager PR & Communicatie

Leerorkest Nederland in Amsterdam zoekt een Manager PR & Communicatie voor 0,4-0,7 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 11-06-2023Leerorkest Nederland staat voor een ambitieus muziekeducatieprogramma met een sociaal-maatschappelijk karakter. Muziek maken verrijkt, daarom vinden wij dat ieder kind recht heeft op muziekeducatie. We zijn landelijk actief, met initiatieven zoals het Instrumentendepot voor de uitleen van muziekinstrumenten. In Amsterdam bereiken we met onze programma’s op en rond scholen duizenden kinderen en jongeren. Onze bakermat is Amsterdam-Zuidoost en we zijn gehuisvest bij Muziekcentrum Zuidoost. Beide stichtingen werken nauw met elkaar samen en hebben één Management Team.

In verband met het vertrek van de huidige manager PR en Communicatie zoeken wij per 1 september 2023 een:

Manager PR & Communicatie

0,4-0,7 fte

De functie
De manager PR en Communicatie werkt via uiteenlopende media aan het vergroten van de bekendheid en de waardering voor de organisatie bij (potentiële) stakeholders en andere relaties van het Leerorkest. Je vervult een adviesrol richting de directie, ontwikkelt beleid en geeft de werkzaamheden zelfstandig vorm. Binnen het MT vertegenwoordig jij de communicatiestrategie.

Vanuit je aanstelling bij Stichting Leerorkest Nederland geef je ook mee richting aan de pr en communicatie van het Instrumentendepot en Muziekcentrum Zuidoost. Deze drie stichtingen voeren veel activiteiten gezamenlijk uit, hebben een gezamenlijk management team en één Raad van Toezicht.

Je stelt de communicatieplannen op, bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan en beheert het PR-budget. Als lid van het MT bepaal je gezamenlijk welke events er in de schijnwerpers komen te staan. Je adviseert collega’s bij de communicatie-aspecten van hun functie. Daarnaast geef je leiding aan de parttime communicatiemedewerker van Muziekcentrum Zuidoost en begeleidt de vaste vrijwilligers.

Samen met je collega voor fondsenwerving bedenk je acties en campagnes voor donateurswerving, sponsorinkomsten en bijdragen van fondsen. Je onderhoudt contact met ambassadeurs van het Leerorkest, musici en artiesten die het initiatief een warm hart toedragen. Je verzorgt de website, nieuwsbrief, sociale media en direct mail. Daarbij bewaak je de huisstijl en geef je opdrachten voor beeldmateriaal en zet deze in volgens de AVG-richtlijnen. Je schrijft persberichten, geeft het jaarverslagproces vorm en onderhoudt contacten met de pers en mediapartners.

De functie-eisen
Stichting Leerorkest is gehuisvest in Amsterdam Zuidoost. Hier werken wij met een gemotiveerd team van medewerkers, middels muziekeducatie, aan kansengelijkheid in de stad. We onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Ieder talent is welkom. We zijn vooral benieuwd naar jouw kwaliteiten en je aanvulling op ons team.

Je functioneert op HBO+ niveau en hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met pr en communicatie. Daarnaast ben je ervaren in projectmatig werken en het aansturen van externe partijen. Je hebt een vlotte en heldere schrijfstijl en hands-on kennis van de nieuwe media. Je bent gewend om te werken met standaard software zoals Office365, Mailchimp, Adobe, WordPress en CRM-systemen.

Ons aanbod:

  • Een uitdagende en veelzijdige functie bij een unieke stichting: samen maken we het verschil op het gebied van muziekeducatie en kansengelijkheid;
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een parttime functie van 0,4-0,7 ft (in overleg) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaardenpakket: schaal 10 van de CAO KE.

Informatie en procedure
Als jij jezelf herkent in de bovenstaande functiebeschrijving en je muziekeducatie een warm hart toedraagt, dan ben je meer dan welkom in ons team! Stuur je beknopte motivatiebrief + curriculum vitae uiterlijk op 11 juni 2023 naar jwind@muziekcentrumzuidoost.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.