Internationaal Theater Amsterdam: Stagiair(e) Regie

Internationaal Theater Amsterdam in Amsterdam zoekt Stagiair(e)s Regie voor 1 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-06-2023Internationaal Theater Amsterdam (ITA) is één van de grootste theaters van het land. Ons theater in het hart van Amsterdam is het thuis van ons eigen internationale ensemble, maar ook van vele andere podium- en danskunstenaars uit binnen– en buitenland. Met festivals als Brandhaarden, julidans, Holland festival en het Nederlands Theaterfestival is het een bruisende en inspirerende omgeving om te bezoeken en in te werken.

Internationaal Theater Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Het Artistiek Bureau van Internationaal Theater Amsterdam zoekt voor seizoen 23|24 voor meerdere producties:

Stagiair(e)s Regie

1 fte

Als stagiair(e) volg je de gehele repetitieperiode van een productie, waarbij je actief de regieassistent en regisseur ondersteunt. Je werkt samen met acteurs, scenografen en technici en met de betrokken afdelingen binnen ITA (bijvoorbeeld Productie, Dramaturgie, Communicatie, Kostuums en Kap & Grime) en je bent samen met de regieassistent het eerste aanspreekpunt voor acteurs en collega’s. Een regiestage is geen negen-tot-vijf-baan; veel repetities vinden plaats in de avonden of in het weekeinde. Een stage duurt, afhankelijk van de productie, ongeveer acht weken. Let op: het is niet mogelijk een deel van een productie stage te lopen.

Functieomschrijving
De stage bestaat uit de dagelijkse artistieke en productionele ondersteuning van de regisseur, regieassistent en de productie. Daarbij hoort onder meer:

  • Bijwonen van alle repetities van een productie;
  • Noteren van de regie in het regieboek en dit actueel houden;
  • Ondersteunen van regisseur en regieassistent bij alle dagelijkse werkzaamheden;
  • Incidenteel invallen voor afwezige acteurs, door de rol te ‘lopen’.

Wat vragen wij?
Je hebt een relevante hbo-/wo-opleiding (bijvoorbeeld regieopleiding), bij voorkeur ben je in seizoen 23|24 3e of 4e-jaarsstudent. Je kunt goed in teamverband alsook zelfstandig werken, je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent ondernemend en initiatiefrijk. Je bent beschikbaar voor een periode van minimaal twee maanden.

Wat bieden wij?
Een dynamische en inspirerende omgeving met bevlogen collega’s. Je ontvangt een stagevergoeding van € 350,– bruto bij een fulltime stage conform de cao Toneel en Dans.

Geïnteresseerd?
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 15 juni 2023 in via onderstaande sollicitatiebutton.

Meer informatie over de Internationaal Theater Amsterdam vind je op www.ita.nl.

Voor bijkomende informatie kun je contact opnemen met Myra Beckers, coördinator artistieke planning bij ITA, via myra.beckers@ita.nl.

Procedure
De selectiegesprekken vinden plaats in week 25/26. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek ontvang je hiervan schriftelijk bericht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.