Hogeschool van Amsterdam: Informatiespecialist

De Hogeschool van Amsterdam in Amsterdam zoekt een Informatiespecialist voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 13-06-2023De Bibliotheek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) biedt met 20 informatiespecialisten ondersteuning aan alle studenten, onderzoekers en docenten van ons instituut. Per 1 augustus zoeken wij een enthousiaste en gemotiveerde

Informatiespecialist

voor de Faculteit Business en Economie (FBE)

0,8 fte

Ben jij een nieuwsgierige en efficiënte gids in het informatielandschap die graag fungeert als vraagbaak en adviseur? Doortastend, enthousiast en klantgericht? Schep jij plezier in het geven van trainingen en stap je zonder schroom op mensen af? Weet jij de expertise en toegevoegde waarde van de bibliotheek proactief over het voetlicht te brengen en ben je daarnaast een expert in het verzamelen en toegankelijk maken van informatie en data? Dan ben jij de collega die we zoeken.

Je zult werkzaam zijn op het Corry Tendeloohuis waar je samenwerkt met je collega’s van informatie- en campusdiensten. Daarnaast maak je deel uit van het volledige team Informatiespecialisten van de HvA.

Wat ga je doen
Als informatiespecialist in ons team:

 • verzamel je fysieke en digitale informatie en kennis en zorgt dat die gemakkelijk toegankelijk is voor studenten en medewerkers;
 • bouw je actief aan een netwerk van contactpersonen binnen de opleidingen en de faculteit, waardoor je weet wat er speelt en hoe de Bibliotheek kan bijdragen aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek;
 • zorg je ervoor dat trainingen over informatie-, onderzoeks- en datavaardigheden beschikbaar en relevant zijn voor jouw opleidingen. Je verzorgt ook zelf instructies en/of ondersteunt docenten hierbij;
 • speel je een actieve rol bij de ontwikkeling van informatievaardigheden van studenten en medewerkers;
 • informeer en adviseer je interne en externe gebruikers over de diensten van de Bibliotheek;
 • draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de Bibliotheek volgens de richtlijnen van het beleidsplan. Nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied volg je op de voet en je ziet jezelf als partner in onderwijs en onderzoek;
 • neem je deel aan lokale en landelijke netwerken van informatiespecialisten en volg je relevante ontwikkelingen binnen en buiten de HvA.

Wat neem je mee
Voor deze functie zoeken we iemand met:

 • hbo-/wo-werk- en -denkniveau. Een opleiding op het gebied van IDM of vergelijkbaar is een pre;
 • didactische vaardigheden, beheersen van (digitale) onderwijs- en presentatietechnieken;
 • digitale vaardigheden: kennis van zoekvaardigheden, informatiebeheer, digitale communicatie, technische vaardigheden, informatieanalyse en onderzoeksvaardigheden;
 • ervaring in gebruik van (economische en financiële) databases; en/of bereidheid deze kennis op korte termijn op te doen;
 • uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • met goede sociale, communicatieve gespreksvaardigheden;
 • netwerkvaardigheden; je bent ondernemend, flexibel en proactief;
 • accuraat, efficiënt en organisatorisch sterk;
 • hands-on mentaliteit.

Het is een pre als je theoretische en praktische kennis van en inzicht in (geautomatiseerde) bibliotheekprocessen en werkervaring in een Hogeschoolomgeving hebt. Daarnaast is het bezit van een BHV-diploma of bereidheid om dit op korte termijn te halen ook een pre.

We zijn ons ervan bewust dat we voor deze functie veel kennis en ervaring vragen, mocht je niet volledig aan het profiel voldoen, schroom niet om toch te solliciteren. We investeren graag in jouw persoonlijke groei.

Wat bieden we jou
We bieden een dienstverband van 32 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde formatieruime volgt een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in het Hay-profiel informatiespecialist 4. Het bruto maandsalaris bij een voltijdsaanstelling bedraagt, afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring minimaal € 2.756,90 en maximaal € 3.691,27 bruto per maand (functionele schaal 8).

De Hogeschool van Amsterdam heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

 • een zeer ruime vakantieregeling;
 • pensioenopbouw bij het ABP;
 • mobiele telefoon en een laptop;
 • een netto internetvergoeding per maand;
 • een goede reiskostenregeling, zoals een NS Businesscard of HvA fiets.

Waar kom je te werken
De Hogeschool van Amsterdam biedt een breed aanbod aan beroepsonderwijs aan een grote variëteit aan studenten. Het onderwijs is georganiseerd binnen zeven faculteiten. De HvA bibliotheek is op zeven locaties aanwezig met een fysieke collectie en/of studieplaatsen en biedt daarnaast toegang tot een grote online/digitale collectie.

De Bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten, off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Het Allard Pierson, als onderdeel van de Bibliotheek, beheert de erfgoedcollecties van de UvA en stelt deze collecties beschikbaar voor onderwijs en onderzoek, en presenteert ze aan een breder publiek.

Wij brengen ‘kennis verder’ en helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten.

Hier kun je meer lezen over werken bij de Bibliotheek.

Wil je meer weten?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Peter Brinkmann (teamleider Informatiediensten), p.brinkmann@hva.nl, telefoon: 06-185 927 78 of Gerdie Limonard (hoofd bibliotheek HvA), g.h.m.limonard@hva.nl, telefoon: 06-211 551 93.

Word jij onze nieuwe Informatiespecialist?
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand. Je kunt via onderstaande link solliciteren. De reactietermijn sluit op 13 juni 2023. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

We streven ernaar de sollicitatiegesprekken te laten plaatsvinden in de week van 29 mei 2023.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.