Henny Jurriëns Studio: Zakelijk Leider

Henny Jurriëns Studio in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-06-2023De Henny Jurriëns Studio is in 1995 opgericht als open trainingsfaciliteit voor professionele (freelance) dansers en werkt tevens als expertise en netwerkcentrum in Amsterdam en Nederland. Duizenden dansers trainen daar door het jaar heen. De Henny Jurriëns Studio weerspiegelt de artistieke en inhoudelijke ontwikkelingen in het dansveld die betekenis hebben voor de professionele dansers van de toekomst. Jaarlijks worden rond de 800 trainingen, masterclasses en workshops geprogrammeerd. Haar Amsterdam Summer Intensive wordt beschouwd als een van de belangrijkste zomerprogramma’s in Europa en trekt elke jaar honderden dansprofessionals en laatstejaars academiestudenten uit meer dan 40 landen. De Henny Jurriëns Studio biedt daarnaast dansers mogelijkheden om op te treden op diverse plekken in de stad.

Met deze activiteiten draagt de organisatie bij aan het behouden van de continuïteit van de internationale toppositie van de Nederlandse dans. Begeleiding van en ontwikkelingsmogelijkheden voor professionele dansers ziet de Henny Jurriëns Studio als essentieel om hen de korte danscarrière ten volle te laten benutten én om de (internationale) choreografen en gezelschappen dansers van het hoogste niveau te bieden, die ook voldoen aan hun eigen stijl of signatuur. De Henny Jurriëns Studio heeft interactie met dansorganisaties en dansacademies in Nederland en in het buitenland en ontvangt structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

De organisatie bestaat uit een team van vijf parttime medewerkers (Programmering, Marketing, Administratie en Receptie) dat in totaal 2,4 fte telt. De huidige Directeur en twee van de stafleden werken er sinds de oprichting van de stichting. HJS is een goed geoliede en efficiënte organisatie die snel kan handelen. HJS is de enige instelling in Nederland die voorziet in de trainings- en ontwikkelingsfaciliteiten voor freelance dansers en heeft een uitstekende reputatie bij haar achterban.

Op 1 januari 2024 zal oprichter en Directeur Gary Feingold met pensioen gaan en in het najaar 2023 zal het Hoofd Programmering Ineke Drabbe haar functie neerleggen. Er komen daarmee twee uitdagende functies beschikbaar, een van Artistiek Leider en een van

Zakelijk Leider (v/m/x)

0,4 fte

De Zakelijk leider is verantwoordelijk voor de financiële kant van de organisatie. In goed overleg en in hechte samenwerking met de Artistiek Leider bepaal je de financiële kaders waarbinnen het artistieke beleid zich kan ontwikkelen. Gezamenlijk dragen beide leiders de eindverantwoordelijkheid voor het totaalbeleid van HJS.

  • Je ontwikkelt de ideeën en neemt het initiatief voor het zakelijk beleid van de HJS in samenhang met het artistieke beleid.
  • Je formuleert reeds in de herfst van 2023 samen met de Artistiek Leider het beleid voor 2025-2028 in een lange termijnplan en doet een meerjarige subsidie-aanvraag bij de het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
  • Je bent verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering, waaronder het opstellen van begrotingen, het bewaken van budgetten, werven van subsidies en fondsen.
  • Je bouwt aan en onderhoudt externe contacten met onder andere subsidiënten, fondsen en zakelijke relaties.
  • Je bent verantwoordelijk voor de personeelszaken: vast en tijdelijk personeel, zzp’ers zoals docenten en muzikanten, en vrijwilligers.
  • Je bent verantwoordelijk voor huisvesting en onderhoud, huurcontracten en verzekeringen.
  • Je informeert het stichtingsbestuur tijdens bestuursvergaderingen (minstens drie keer per jaar).

Voor de functie van Zakelijk Leider zijn we op zoek naar een betrokken en proactieve ondernemer die affiniteit heeft met de (podium)kunsten. Je hebt organisatorisch en financieel ervaring in instellingen met structuren van een informeel doch efficiënt bedrijf. Je bent een communicatief vaardige teamleider en kan snel de noodzakelijke externe netwerken opbouwen. Je hebt bij voorkeur kennis van de Amsterdamse en Nederlandse subsidiestelsels voor de kunsten en het onderwijs en weet fondsen te werven.

HJS is een diverse en inclusieve organisatie: in deze functie gaat het niet om theoretische opleiding en (Nederlandse) herkomst maar vooral om daadkracht, ambitie en kwaliteiten.

Wat bieden wij?

  • De kans om de toekomst van deze bijzondere en succesvolle organisatie, waar de professionele danswereld sterk van afhankelijk is, vorm te geven.
  • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging: de dienstverbanden beginnen in overleg, in verband met werkzaamheden voor de meerjarige subsidieaanvraag 2025-2028.
  • Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden met als richtlijn de CAO Dans en Toneel, schaal 10 (niet producende instellingen).

Procedure
Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Graag ontvangen wij je motivatiebrief en CV vóór 4 juni 2023. Deze kun je sturen naar het Bestuur van de Henny Jurriëns Studio, p/a Benien Performing Arts Management via info@benien.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 7 en 8 juni. De tweede ronde op 16 en 20 juni. Eventueel volgt er nog een derde gesprek.

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met Gary Feingold via feingold@hjs.amsterdam.

NB: het is ook mogelijk om als duo te solliciteren op de beide functies van Artistiek en Zakelijk Leider.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.