Henny Jurriëns Studio: Artistiek Leider

Henny Jurriëns Studio in Amsterdam zoekt een Artistiek Leider voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-06-2023De Henny Jurriëns Studio is in 1995 opgericht als open trainingsfaciliteit voor professionele (freelance) dansers en werkt tevens als expertise en netwerkcentrum in Amsterdam en Nederland. Duizenden dansers trainen daar door het jaar heen. De Henny Jurriëns Studio weerspiegelt de artistieke en inhoudelijke ontwikkelingen in het dansveld die betekenis hebben voor de professionele dansers van de toekomst. Jaarlijks worden rond de 800 trainingen, masterclasses en workshops geprogrammeerd. Haar Amsterdam Summer Intensive wordt beschouwd als een van de belangrijkste zomerprogramma’s in Europa en trekt elke jaar honderden dansprofessionals en laatstejaars academiestudenten uit meer dan 40 landen. De Henny Jurriëns Studio biedt daarnaast dansers mogelijkheden om op te treden op diverse plekken in de stad.

Met deze activiteiten draagt de organisatie bij aan het behouden van de continuïteit van de internationale toppositie van de Nederlandse dans. Begeleiding van en ontwikkelingsmogelijkheden voor professionele dansers ziet de Henny Jurriëns Studio als essentieel om hen de korte danscarrière ten volle te laten benutten én om de (internationale) choreografen en gezelschappen dansers van het hoogste niveau te bieden, die ook voldoen aan hun eigen stijl of signatuur. De Henny Jurriëns Studio heeft interactie met dansorganisaties en dansacademies in Nederland en in het buitenland en ontvangt structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK).

De organisatie bestaat uit een team van vijf parttime medewerkers (Programmering, Marketing, Administratie en Receptie) dat in totaal 2,4 fte telt. De huidige Directeur en twee van de stafleden werken er sinds de oprichting van de stichting. HJS is een goed geoliede en efficiënte organisatie die snel kan handelen. HJS is de enige instelling in Nederland die voorziet in de trainings- en ontwikkelingsfaciliteiten voor freelance dansers en heeft een uitstekende reputatie bij haar achterban.

Op 1 januari 2024 zal oprichter en Directeur Gary Feingold met pensioen gaan en in het najaar 2023 zal het Hoofd Programmering Ineke Drabbe haar functie neerleggen. Er komen daarmee twee uitdagende functies beschikbaar, te weten die van Zakelijk Leider en van

Artistiek Leider (v/m/x)

0,6 fte

De Artistiek Leider is de drijvende artistieke kracht die samen met de Zakelijk Leider op een gelijkwaardig functieniveau de organisatie zal leiden. Deze Leider ontwikkelt en formuleert de artistieke visie die HJS wil uitdragen. Met zijn/haar/hun programmering bevestigt hij/zij/hen de danstechnische ontwikkeling van dansers en gezelschappen en zorgt voor een onmisbare positie van HJS in de professionele (internationale) danssector.

  • Je ontwikkelt de artistieke visie en bepaalt jouw artistieke keuzes in samenhang met het zakelijke beleid.
  • Je bent hoofdverantwoordelijk voor de dagelijkse programmering van docenten en choreografen voor lessen, workshops en masterclasses. Je bepaalt de artistieke invulling voor de Amsterdam Summer Intensive, de Performance training, het Educatieprogramma en voor bezoekende scholen.
  • Je bouwt aan en onderhoudt het netwerk van stedelijke, nationale en internationale relaties in de danssector, onder wie dansgezelschappen, choreografen, instituten en opleidingen.
  • Je bedenkt reeds in de herfst van 2023 samen met de Zakelijk Leider het beleid voor 2025-2028 in een lange termijnplan ten behoeve van de meerjarige subsidie-aanvraag bij Amsterdam Fonds voor de Kunst.

Voor de Artistiek Leider zijn we op zoek naar een gedegen kenner van de Nederlandse en internationale danswereld in alle relevante genres en stijlen, van theatrale dans tot streetdance en alle aanverwante fysieke bewegingsvormen. Je hebt een visie op de betekenis en ontwikkeling van dans in de breedste zin van het woord en weet deze te vertalen in een aansprekende programmering voor de scholing en ondersteuning van professionele dansers. Je hebt een groot en actueel netwerk van Nederlandse en internationale choreografen en gezelschappen. Je bent in staat jouw artistieke visie in uitvoerbare (dagelijkse) programmering te organiseren en met een hands-on mentaliteit uit te voeren. Je voelt je betrokken bij en verantwoordelijk voor het freelance dansveld.

HJS is een diverse en inclusieve organisatie: in deze functie gaat het niet om theoretische opleiding en (Nederlandse) herkomst maar vooral om brede kennis van de danswereld, drive en kwaliteiten.

Wat bieden wij?

  • De kans om de toekomst van deze bijzondere en succesvolle organisatie, waar de professionele danswereld sterk van afhankelijk is, vorm te geven.
  • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging: de dienstverbanden beginnen in overleg, in verband met werkzaamheden voor de meerjarige subsidieaanvraag 2025-2028.
  • Salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden met als richtlijn de CAO Dans en Toneel, schaal X (niet producende instellingen).

Procedure
Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Graag ontvangen wij je motivatiebrief en CV uiterlijk 4 juni 2023. Deze kun je sturen naar het Bestuur van de Henny Jurriëns Studio, p/a Benien Performing Arts Management via info@benien.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 7 en 8 juni. De tweede ronde op 16 en 20 juni. Eventueel volgt er nog een derde gesprek.

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met Gary Feingold via feingold@hjs.amsterdam.

NB: het is ook mogelijk om als duo te solliciteren op de beide functies van Artistiek en Zakelijk Leider.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.