Fontys Hogeschool voor de Kunsten: Penningmeester Impresariaat Kunsten

Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg zoekt een Penningmeester Impresariaat Kunsten voor 0,05 fte | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 05-06-2023



De uitdagingen van onze maatschappij? Die worden met de dag complexer. De antwoorden beginnen bij Fontys. Met het talent en de kennis die jij ontwikkelt of ondersteunt. Dit maakt jou vandaag van betekenis voor morgen.

Zorgen dat anderen boven zichzelf uitstijgen, dat kan alleen als je ook zelf blijft groeien. Als je over grenzen heen kijkt. Overstijg je specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken. Zij aan zij creëren we een wereld om van te houden. Studenten, medewerkers en het werkveld: een gemeenschap waarin we samen leren in, van en met de praktijk. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Heel Fontys werkt aan impact.

Wie zijn wij?
Het Impresariaat Kunsten fungeert als brug tussen studenten en alumni van Fontys Hogeschool voor de Kunsten enerzijds, en opdrachtgevers anderzijds.

De studenten en alumni begeleiden en ondersteunen we in hun ontwikkeling tot cultureel ondernemer. We bieden hen podia om ervaring op te doen in het werkveld, bieden hen de mogelijkheid te (leren) netwerken, leren hen na te denken over een verdienmodel en zorgvuldig te zijn in administratie. Kortom, te bouwen aan ervaring en netwerk. Cruciaal voor de cultureel ondernemer. Voor de opdrachtgevers bieden we een programma op maat. We kunnen fungeren als wegwijzer of volwaardig partner, maar bieden altijd kwaliteit.

Meer info over het Impresariaat Kunsten vind je op onze website of in deze video.

Ben jij goed met cijfers, draag je kunst en cultuur een warm hart toe en heb je ieder kwartaal een paar uurtjes beschikbaar?

Penningmeester Impresariaat Kunsten

Het gaat om een tijdelijke functie
0,05 fte

Zo werk jij aan impact
Als Penningmeester neem je deel aan het Bestuur van de Stichting Impresariaat Kunsten en ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid en beheer. In de praktijk komt dit neer op de volgende werkzaamheden:

 • Controleren van de jaarlijkse begroting en beoordeling van de financiële situatie.
 • Vaststellen van de budgetten in overleg met overige bestuursleden.
 • Vaststellen van de klantprijs en vergoeding artiest in overleg met overige bestuursleden en het Projectteam.
 • Bijwonen van in ieder geval vier bestuursvergaderingen (een per kwartaal).

De benodigde tijdsinvestering voor bovenstaande werkzaamheden is circa vier uur per kwartaal.

Maak kennis met ons team
Het Impresariaat Kunsten is een stichting ingebed in de organisatie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Drie personen vormen het Bestuur van de Stichting: de Voorzitter, de Penningmeester en een derde Bestuurslid. Omdat de Penningmeester dit jaar zijn taken neerlegt zijn wij op zoek naar een vervanger.

Waarom werken bij Fontys?
Werken bij Fontys is werken voor de maatschappij. For society. Vraag tien medewerkers, studenten of partners om de identiteit van Fontys te omschrijven, en negen van de tien keer noemen ze deze drie:

 • De brede expertise.
 • De persoonlijke benadering.
 • De dynamische community die al die duizenden studenten en medewerkers met elkaar vormen..

Je komt terecht in een team van betrokken collega’s. De werksfeer is dynamisch, gezellig en informeel. Onze gebouwen inspireren je. Neem de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan onze organisatie en aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Kies uit een uitgebreid aanbod aan diensten voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’).

Jouw kwaliteiten inzetten >for society?
Reageer dan eenvoudig via de solliciteer-button! Of ken je iemand voor wie deze vacature op het lijf is geschreven? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene en ons erg blij. Alvast bedankt.

Handig om te weten
Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Rhiannon Coolen (Projectleider), +31-(0)6-18410847.

En verder fijn om te weten:

 • Wacht niet te lang, deze vacature sluit op 5 juni 2023.
 • Je richt jouw sollicitatie aan: Rhiannon Coolen.
 • Zijn we beiden positief? Startdatum is zo spoedig mogelijk in overleg.
 • Met ingang van 1 januari 2023 wordt binnen Fontys een verplicht toetsmoment ingevoerd voor iedereen die binnen Fontys werkzaamheden gaat verrichten, in de vorm van een VOG.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.