Festival Oude Muziek Utrecht: Stagair Productie

Festival Oude Muziek Utrecht in Utrecht zoekt een Stagair Productie voor 2 dagen per week, oplopend naar fulltime | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 12-06-2023Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van het grootste oudemuziekfestival ter wereld? Houd je van (oude) muziek, weet je van aanpakken, ben je communicatief sterk en beschik je over creatief en strategisch denkvermogen?

Vanaf juni tot en met het Festival Oude Muziek Utrecht (25 aug t/m 3 sep 2023) heeft de Organisatie Oude Muziek (OOM) plek voor een stagiair op de afdeling Productie.

Over het Festival Oude Muziek Utrecht
De Organisatie Oude Muziek is verantwoordelijk voor het Festival Oude Muziek Utrecht (jaarlijks eind augustus in Utrecht) en het Seizoen Oude Muziek (oktober tot en met mei in Nederland en België)

Het Festival Oude Muziek Utrecht is een tiendaags evenement en vindt jaarlijks rond eind augustus en begin september plaats in de binnenstad van Utrecht. Tijdens het festival zijn er ruim 225 concerten en andere activiteiten, zoals Zomerschoollezingen, de Oude Muziek Markt en het STIMU-Symposium. In 2023 staat het Festival Oude Muziek Utrecht in teken van Revival.

Stagair Productie

2 dagen per week, oplopend naar fulltime

Als productie stagiair werk je nauw samen met de producenten van de OOM om de totstandkoming van het Festival Oude Muziek Utrecht in goede banen te leiden. In samenwerking met het team stel je productieplannen op voor o.a. lezingen, een heuse markt en werk je mee aan de organisatie van de 70 gratis toegankelijke Fringeconcerten. De werkzaamheden zijn divers, van bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen en maken van draaiboeken tot het uitvoeren van de plannen en het begeleiden van de musici op de festival locatie(s) zelf.

Wij zoeken iemand met:

  • affiniteit met (oude) muziek;
  • beschikbaarheid van gemiddeld 2 dagen per week vanaf juni, oplopend tot fulltime tijdens de op- en afbouw van het festival (t/m 4 september);
  • goede spreek- en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels;
  • accuratesse, efficiëntie en zelfstandigheid;
  • HBO/WO niveau.

Als stagiair maak je deel uit van het productieteam en word je altijd begeleid door een producent. Je leert wat er allemaal bij de productie van een groot festival komt kijken en wat er nodig is om o.a. concerten te organiseren.

Omvang
Het betreft een deeltijdstage van twee dagen per week die naarmate het festival nadert voltijds kan worden ingevuld. Na afloop van het festival stopt deze stage.

Vergoeding
Maandelijkse stagevergoeding in overleg. Gratis concertbezoek tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht (2023) en het Seizoen Oude Muziek (23/24).

Interesse?
Stuur je motivatie en CV vóór 12 juni 2023 naar Meta Koopmans; productie@oudemuziek.nl.

Het sollicitatiegesprek vindt plaats op donderdagochtend 15 juni 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.