Dutch Design Foundation: Content Editor

De Dutch Design Foundation in Eindhoven zoekt een Content Editor voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 07-06-2023Wij zijn optimisten!
Wij geloven dat ontwerpers als geen ander in staat zijn om oplossingen te bedenken voor problemen waar wij als mens, als organisatie, als regio of zelfs als wereld mee te maken hebben.

Door het organiseren van onze projecten ondersteunen wij ontwerpers op veel verschillende manieren, van het bieden van een podium, het koppelen aan opdrachtgevers en het zorgen voor publiciteit. De projecten waarmee we dit doen zijn: Dutch Design Week (ddw.nl), World Design Embassies (worlddesignembassies.nl), Dutch Design Awards (dutchdesignawards.nl) en What if Labs (whatiflab.nl). Mocht je meer van deze projecten willen weten, neem dan eens een kijkje op de websites!

We zijn op zoek naar een

Content Editor

24-32 uur per week

Wie zoeken we?
Wij zijn boven alles op zoek naar iemand die, net als wij, een optimist is!
Iemand die talenten, tijd en energie wil besteden aan projecten waarbij we, samen met onze collega’s en vele anderen, de wereld een stukje beter en mooier maken. En we zoeken iemand die niet bang is om daarvoor de handen uit de mouwen te steken.

Heel concreet zijn we op zoek naar een ervaren tekstschrijver (medior) en content coördinator met goede communicatieve vaardigheden, voor 24 tot 32 uur per week. Als content editor werk je nauw samen met je collega’s van het marketing & communicatie-team. Je stelt de contentstrategie voor verschillende websites op die je vervolgens coördineert en uitvoert. Je ontwikkelt nieuwsbrieven op voor verschillende doelgroepen, plaatst content op de website en schrijft en redigeert teksten voor publicatie.

Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen en ervaring hebt op het gebied van event promotie- / festivalcommunicatie. Affiniteit met ontwerp en hart voor Eindhoven en de regio zijn fijne extra’s.

Wat zijn je taken als content editor?

  • Je stelt een contentstrategie op die je vervolgens coördineert en uitvoert. Het gaat hierbij om content voor Dutch Design Week (ddw.nl) en Dutch Design Awards (dutchdesignawards.nl). Je houdt hierbij rekening met de verschillende doelgroepen (deelnemende ontwerpers, bezoekers, partners, etc). Je kunt snel schakelen om de nodige informatie bij je collega’s op te halen en weet alles naar één samenhangende tone of voice te vertalen.
  • Je bent ervoor verantwoordelijk dat de gemaakte content via onze contentmanagement-systemen en tools, duidelijk en vindbaar online komt te staan.
  • Je hebt een strak schema voor de vele nieuwsbrieven, persberichten en uitnodigingen die we jaarlijks de deur uit doen.
  • Je ondersteunt je collega’s met (licht) dtp-werk of staat ervoor open om dat te leren.

Met wie werk je samen?
Bij ons werk je altijd binnen een team. Als content editor maak je onderdeel uit van het Marketing & Communicatie Team. Dit team houdt zich voornamelijk bezig met de communicatie omtrent Dutch Design Week (DDW) en Dutch Design Awards (DDA). Naast je collega’s van het MarCom team werk je voor het uitvoeren van je taken ook direct samen met collega’s van bijvoorbeeld het Programma en Community Team, Ticketing en Project en Realisatie, onze collega’s van Design Works en freelancers.

Wat bieden wij?

  • Op de eerste plaats een functie binnen een organisatie die niet uit is op het maken van winst en die ernaar streeft om, samen met jou, de ontwerpers en vele anderen de wereld van morgen een stukje beter en mooier maken.
  • Een functie binnen een team waar een warme en informele sfeer heerst en waarin we er zijn voor elkaar op de momenten waarin het erop aankomt.
  • Arbeidsvoorwaarden met balans tussen werk en privé, die we laten aansluiten bij je individuele situatie, denk daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een deels vanuit huis te werken.
  • Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je ook benieuwd bent naar een salarisindicatie. Binnen DDF vinden we het belangrijk om samen te kijken naar jouw capaciteiten, werkervaring en ontwikkelingswensen. In plaats van dat wij in deze vacature een indicatie geven bespreken we graag samen jouw persoonlijke situatie.

Diversiteit en inclusie
DDF onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit & Inclusie. Wij hebben de ambitie een inclusieve organisatie te zijn, waar gelijkwaardigheid voorop staat in de onderlinge samenwerking. Daarom is het werken aan bewustzijn en ons verder ontwikkelen op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid een belangrijk speerpunt binnen DDF.

Ben je geïnteresseerd?
Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk woensdag 7 juni te reageren. Gezien de aard van de functie ontvangen we graag een beknopte geschreven motivatie, je cv en enkele relevante voorbeelden van teksten van jouw hand. Dit kan via marketing@dutchdesignfoundation.com, maar het kan ook door contact met ons te leggen via LinkedIn. De eerste ronde gesprekken worden ingepland in week 24/25 en de tweede ronde gesprekken in week 27. De gewenste startdatum is 1 juli 2023.

Vragen?
Ben je geïnteresseerd in deze vacature, maar heb je eerst nog wat vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op bijvoorbeeld door te bellen met: 040-296 11 50 of te mailen naar applications@dutchdesignfoundation.com. Vragen over de functie-inhoud kun je stellen aan Danielle Linders of Maxi Meissner; voor andere vragen (bijvoorbeeld over arbeidsvoorwaarden) kun je terecht bij Heidi van Heumen. Je kunt ook bij ons langskomen. Ons adres is: Torenallee 22-08, 5617 BD Eindhoven.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.