de Doelen: Producent

De Doelen in Rotterdam zoekt een Producent voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenDe Doelen, a city that never sleeps!

Midden in het centrum van Rotterdam, op een steenworp afstand van CS, het Oude Westen en de Lijnbaan staat concert- en congresgebouw de Doelen, een van de meest iconische gebouwen van de stad.

Hier vinden de meest bijzondere concerten, congressen, presentaties en feesten plaats. Het gigantische gebouw met haar vele zalen is een continubedrijf, om maar eens een haventerm te gebruiken, het draait het hele jaar 24/7 door.

Dit is waarom we je nodig hebben
De Doelen is aan het veranderen. Niet in de kern als concert- en congresgebouw, maar we gaan juist méér zijn dan dat; een plek waar iedere Rotterdammer of van buiten dagelijks wil zijn. Voor inspiratie, ontspanning, en ontwikkeling op het hoogste niveau. We zullen in dit nieuwe tijdsgewricht alle mogelijkheden exploreren om synergie te creëren met partners, zowel creatief als zakelijk.

We gaan van een faciliterend bedrijf naar een initiërend bedrijf met een grote sociale maatschappelijke betrokkenheid. Waar culturele en zakelijke partners elkaar kunnen vinden, maar waar het ook logisch is dat deze samen komen en elkaar versterken. Naast de concertzalen met hun programma’s in de verschillende genres denken we aan functies als een studio voor media en hybride congressen, radio- en tv-opnames (onderwijs, lokaal en nationaal), een opnamestudio voor bandjes en een extra sta-zaal voor pop, jazz & beyond.

Producent

focus klassiek & interdisciplinaire producties

32 uur per week

Dit is wat je gaat doen
Als producent realiseer jij de producties van de concerten en projecten die onder de verantwoordelijkheid vallen van de manager programmering. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de gehele productionele totstandkoming van concerten, zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de uitvoering.

Dat wil zeggen dat jij het aanspreekpunt bent voor alle praktische, administratieve, logistieke en technische zaken die op de productie betrekking hebben en daarnaast verantwoordelijk bent voor het inplannen van repetities, de ontvangst, begeleiding, transport en huisvesting van artiesten, het opstellen van productieschema’s en het regelen van de logistiek van medewerkers en materieel.

Het beheren van de budgetten en de voorbereiding van de financiële afhandeling voor de betreffende producties hoort hier ook bij. Alle praktische informatie voer je in ten behoeve van draaiboeken in interne systemen.

Je draagt de productie over aan een van de hospitality managers. Deze is tijdens concerten het aanspreekpunt voor de artiesten en crew en ziet toe op een correcte uitvoering van de productie. Het kan voorkomen en soms ook erg handig zijn, dat je ook aanwezig bent tijdens het evenement.

Voor deze specifieke vacature zoeken we iemand die met name de klassieke en interdisciplinaire producties op zich kan nemen.

Dit is waar je komt te werken
Je komt te werken op de afdeling programmering. Deze afdeling richt zich onder andere op het realiseren van de producties van de eigen programmering van de Doelen, alsmede de productie van overige culturele activiteiten, educatie en participatieprojecten. Als producent houd je je bezig met het organiseren van dit brede programma-aanbod, zowel on- als offline.

Jij

 • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
 • Aantoonbare productionele ervaring in de richting van concertproductie, met name op het gebied van klassieke en interdisciplinaire producties;
 • Kennis van Yesplan is een pre;
 • Teamplayer;
 • Praktisch ingesteld;
 • Kwaliteits- en servicegericht;
 • Professioneel en accuraat;
 • Flexibel en een multitasker;
 • Stressbestendig;
 • Maatschappelijk betrokken;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits en Frans is een pre;
 • Beschikbaar in de avonden en het weekend;
 • Bij voorkeur woonachtig in Rotterdam of omgeving;
 • 3-5 jaar ervaring.

Ons aanbod

 • Een gedreven team met collega’s die ervoor willen gaan;
 • Inschaling volgens cao Nederlandse Podia;
 • Een werkweek van 32 uur
 • 8% vakantiegeld;
 • Eindejaaruitkering;
 • Een collectieve pensioenregeling (ABP);
 • Volop kansen en mogelijkheden om je binnen het culturele icoon van Rotterdam te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om (gratis) concerten en evenementen te bezoeken.

Interesse?
Stuur jouw cv en motivatie naar vacature@dedoelen.nl onder vermelding van producent. Heb je nog vragen? Neem contact op met Sophie Zurhaar (HR-adviseur) via 06 209 73 099.

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.