de Bibliotheek Bollenstreek: Taalpuntcoördinator

De Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest zoekt een Taalpuntcoördinator voor 22 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 02-06-2023Bibliotheek Bollenstreek is een ontmoetingsplek waar je kan lezen, studeren en deelnemen aan allerlei activiteiten. Wij hebben acht vestigingen in vier gemeenten: Lisse, Noordwijk, Oegstgeest en Teylingen. Elke vestiging heeft zijn eigen karakter, waar onze medewerkers en vrijwilligers invulling geven aan de bibliotheek van de toekomst. Onze kernboodschap is: “De Bibliotheek is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken.” Wij stimuleren het lezen, bevorderen mediawijsheid en bestrijden laaggeletterdheid.

In ons werkgebied zijn circa 17.000 inwoners met beperkte basisvaardigheden. Onze bibliotheek is een schakel die mensen met een taal of digitale hulpvraag verbindt met mensen en organisaties die hen daarbij kunnen helpen. Dit doen we met ons team Basisvaardigheden dat werkt voor het Taalhuis en het project Digitale Inclusie. Zo organiseren we wekelijks op al onze vestigingen (digi)taalspreekuren, taalcafés en oefentafels/cursussen voor digitale vaardigheden. Wij doen dat in samenwerking met gemeenten, welzijns- en vrijwilligersorganisaties en taalaanbieders voor formeel en informeel onderwijs.

Wij zijn op zoek naar een

Taalpuntcoördinator

22 uur per week

Wie zoeken wij?
Je zorgt ervoor dat de vrijwilligers optimaal kunnen functioneren en de taalvragers zich welkom voelen. Je bent een ‘mensenmens’ en een netwerker. Daarnaast ben je nauwkeurig in het voeren van een administratie. Je bent pro-actief in het ondersteunen van deelnemers en wijst hen op de mogelijkheden tot verder leren in het Taalhuis en daarbuiten. Je bent aanspreekpunt voor en werkt samen met zowel externe partijen (welzijnswerk, Vluchtelingenwerk), als interne afdelingen (VoorleesExpress, frontoffice).

Je houdt je bezig met

 • Aannemen, screenen en begeleiden van vrijwilligers die je matcht aan taalvragers.
 • Bewaken van het aantal vrijwilligers en actie ondernemen wanneer een tekort dreigt.
 • Het houden van taalspreekuren en adviseren van taalvragers en vrijwilligers.
 • Het opzetten van een gestructureerde administratie.
 • Onderhouden van een lokaal netwerk en samenwerken met onder andere welzijnsorganisaties en Vluchtelingenwerk.
 • (Mede) organiseren van activiteiten voor vrijwilligers en deelnemers.

Wat verwachten wij van jou?

 • Mbo-werk- en denkniveau.
 • Kennis van of ervaring met taalbevordering en laaggeletterdheid.
 • Ervaring met het werken met vrijwilligers.
 • Netwerker die goed samenwerkt en communiceert met partners.
 • Flexibiliteit.

Rooster
Je bent wekelijks aanwezig bij de taalspreekuren op de vestigingen in de gemeenten Noordwijk en Teylingen, overige uren zijn flexibel in te delen.

Wat bieden wij?
Een zelfstandige functie met veel vrijheid in een prettige, stimulerende en intensieve werkomgeving. Inschaling vindt plaats volgens de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 5 afhankelijk van opleiding en werkervaring: minimaal € 2.101,- maximaal € 2.968,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantiegeld en 4% eindejaarsuitkering.

Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Je werkt op verschillende vestigingen en externe locaties.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sanne Boswinkel, sboswinkel@bibliotheekbollenstreek.nl of  06 21624427.

Sollicitatie
Mail jouw sollicitatie, inclusief motivatie en CV vóór 2 juni 2023 naar vacature@bibliotheekbollenstreek.nl, ter attentie van Sietske Kroon en onder vermelding van Taalpuntcoördinator.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.