Codarts Rotterdam: Hoofdvakdocent Songwriting

Codarts Rotterdam in Rotterdam zoekt een Hoofdvakdocent Songwriting voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-06-2023PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie.

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs -en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan.

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Voor de afdeling Muziek zijn wij per 1 september 2023 op zoek naar een:

Hoofdvakdocent Songwriting

16 uur per week (0,40 fte)

Het hoofdvak is onderdeel van het curriculum van de Pop muziekstudenten. Tijdens de hoofdvaklessen is de docent verantwoordelijk voor het klaarstomen van de student voor het professionele werkveld door middel van kennisoverdracht, training in vaardigheden en ondersteuning in het ontwikkelen van een eigen, creatieve en ondernemende identiteit.

De werkzaamheden:
Binnen de Pop muziekafdeling maakt de songwriting-docent onderdeel uit van de Songwriting-vakgroep. Deze komt samen om lopende zaken binnen de vakgroep te bespreken. Tevens houdt de hoofdvakdocent direct contact met de studiebegeleiders van zijn/haar studenten om goed zicht te houden op de individuele ontwikkeling. Naast deze contacturen zal de docent gevraagd worden actief deel te nemen aan algemene docentvergaderingen en betrokken te zijn bij verschillende activiteiten zoals Open Dagen, projectweken etc.

Gevraagd wordt
De kandidaat die wij zoeken beschikt over:

  • Hbo+/wo werk- en denkniveau.
  • Een afgeronde opleiding van minimaal hbo-niveau met een didactische aantekening.
  • Enige jaren praktijkervaring in het betreffende vakgebied.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Kennis van bestaand pop-repertoire.
  • De bereidheid tot samenwerken in het docententeam en reflecteren op het eigen functioneren binnen het team.
  • Een actieve houding in het leveren van een bijdrage aan het ontwikkelen van het curriculum in dit vakgebied en de pedagogisch-didactische (onderwijskundig) beschrijving en verantwoording daarvan.
  • De capaciteit om continuïteit te bieden, maar ook flexibel in te kunnen gaan op nieuwe ontwikkelingen.

Geboden wordt
Werken in een gedreven team, inspirerende omgeving van kunsthogeschool met veel verschillende disciplines en een bruisende, diverse studentenpopulatie.
Salariëring in salarisschaal 11 van de cao-hbo (afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 bruto per maand op basis van 1,00 fte);
Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-hbo, waaronder een eindejaarsuitkering, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, en mogelijkheid tot deelname aan fietsenplan en collectieve zorgverzekering.

Informatie
Voor meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure kan contact opgenomen worden met Hoofd Jazz, Pop, Wereldmuziek, Wessel Coppes via whcoppes@codarts.nl.

Sollicitatie
Je motivatiebrief en cv kun je tot en met 9 juni 2023 per e-mail sturen aan bureaupo@codarts.nl.

Goed om te weten: Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.