Boekmanstichting: Strategisch Communicatieadviseur

De Boekmanstichting in Amsterdam zoekt een Strategisch Communicatieadviseur voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-06-2023De Boekmanstichting is hét kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid. Wij doen onderzoek naar de culturele en creatieve sector en delen actief kennis via de Cultuurmonitor, onze kennisbank, het tijdschrift Boekman en onze publieksactiviteiten. Hierin zoeken we steeds de verbinding met partners uit de culturele en creatieve sector. Wij ambiëren daarbij kritisch te kijken naar de kennisstructuren waar wij in werken en zoeken naar meerstemmigheid en veelzijdigheid in onze onderzoeken, publicaties en activiteiten.

Voor versterking van ons team zijn we per direct op zoek naar een initiatiefrijke

Strategisch Communicatieadviseur

0,8 fte

Je draagt actief bij aan het verstevigen van de positie die de Boekmanstichting heeft als kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid in Nederland. Vanuit een coördinerende en initiërende rol vertaal je, samen met collega’s en partners in het veld, de doelstellingen uit ons activiteitenplan in een aansprekend en samenhangend geheel op het gebied van communicatie, programmering en kennisdeling om gezamenlijk tot een actueel beeld van kunst- en cultuurbeleid te komen.

Met het team van medewerkers op het gebied van communicatie, programmering en kennisdeling coördineer je de activiteiten waarmee de positie van de Boekmanstichting optimaal gebruikt wordt om samen met partners kennis over de culturele en creatieve sector te vergroten. Je hebt daarbij een adviserende rol om gevraagd en ongevraagd op organisatieniveau sparringpartner voor jouw collega’s te zijn.

Binnen onze organisatie maak je samen met de directeur-bestuurder, de operationeel manager en de coördinator onderzoek deel uit van het managementteam (MT). Binnen het MT draag je mede bij aan de teamontwikkeling en professionalisering van de organisatie.

De Boekmanstichting omarmt diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende invalshoeken, achtergronden en visies zijn een aanvulling voor onze organisatie. Bij ons is iedereen welkom, ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, gender of seksuele voorkeur.

FUNCTIE-EISEN

Je hebt:

 • WO-niveau, blijkend uit opleiding en/of ervaring;
 • Een gedegen kennis van het culturele veld, aantoonbaar vanuit eigen ervaring;
 • Ruime ervaring met het coördineren van teams;
 • Ruime ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van (corporate) communicatiestrategie;
 • Een relevant netwerk in de culturele sector en de media;
 • Een vlotte pen en goede redactievaardigheden;
 • Plezier in het strategisch verbinden van verschillende partijen;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Je bent:

 • Een netwerker die intern én extern de samenwerking opzoekt;
 • In staat om strategische en coördinerende taken te combineren met een stevig aandeel in de uitvoering;
 • Bedreven in het bewaken van de samenhang en planning;
 • Vaardig om ook in drukke tijden de rust te bewaren en prioriteiten stellen;
 • Iemand die goed zicht heeft op behoeften van verschillende doelgroepen met een goed oog voor wat er buiten en binnen de organisatie speelt;
 • Comfortabel genoeg om een publiek toe te spreken;

Wij bieden
Een afwisselende functie in een kleine, informele culturele organisatie in het hart van Amsterdam.

Een aantrekkelijke en dynamische werkplek met veel eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheid gedeeltelijk thuis te werken.

Als organisatie zijn wij op zoek naar meerstemmigheid in ons onderzoek, publicaties en team. Voldoe je niet aan alle criteria, maar ben je ervan overtuigd dat deze functie bij jou past? Schroom dan niet contact op te nemen.

Salariëring geschiedt volgens de salarisschalen van de Boekmanstichting (schaal 12 tussen € 3.948 en € 5.868 bruto bij voltijdse aanstelling) en is mede afhankelijk van aantoonbare vaardigheden en ervaring. De aanstelling is in eerste aanleg voor een jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd? Dan zien we erg uit naar je sollicitatie! Stuur je CV en motivatiebrief vóór maandag 12 juni a.s. 14.00 uur naar secretariaat@boekman.nl.

Heb je eerst nog vragen over de functie of de organisatie?
Mail ze naar Jan Jaap Knol (j.knol@boekman.nl). Bellen mag ook via 06-11473001.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.