Bijbels Museum: Allround Museumstagiair(e)

Het Bijbels Museum in Amsterdam zoekt een Allround Museumstagiair(e) voor 16 tot 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenHet Bijbels Museum is een nomadisch museum – zonder eigen collectie, zonder eigen presentatieplek – dat ambitieuze museale tentoonstellingen maakt, vaak in samenwerking met jonge kunstenaars. We presenteren onze tentoonstellingen bij verschillende musea en presentatiepartners in Nederland. Ook organiseren we regelmatig lezingen, workshops en andere bijzondere evenementen. We besteden veel aandacht aan de marketing en communicatie van onze tentoonstellingen.

Allround Museumstagiair(e)

16 tot 32 uur per week

Klein kernteam = veel leren
Tijdens deze allround stage hoor en zie je “alles”. Als lid van een klein team ben je betrokken bij concept-ontwikkeling, fondsaanvraag, marketing / communicatie en opbouw van diverse tentoonstellingen. Je leest mee, researcht, schrijft, o.a. voor website, socials en communicatie met de vrienden van het museum. Als je ook nog fotografeert / filmt, is dat mooi meegenomen.

Samenwerken en meebewegen is core business bij het Bijbels Museum. Met kunstenaars, met freelance vormgevers en bouwers, met partners in het land. Je bouwt tijdens je stage een netwerk op binnen de museumwereld in A’dam én daarbuiten.

De nieuwe koers die het museum volgt en de daaruit voortkomende rebranding, biedt bovendien bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding. Hoeft niet, mag wel.

Je doet kortom ervaring op met veel aspecten van het museale werk. We hebben een gezellige en royale werkplek aan de Nieuwe Herengracht inclusief gezonde lunches. En we bieden natuurlijk een stagevergoeding.

Vereisten

  • Relevante opleiding, ervaring of ambitie om mee te draaien.
  • Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur, met name tentoonstellingen.
  • Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands.
  • Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig.
  • Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre.
  • Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is geen vereiste.

In 2023/2024 staat het Bijbels Museum met tentoonstellingen in Maarssen, Amersfoort, Amsterdam en Friesland. Kijk op de website wanneer en met welk aanbod.

Solliciteren
Stuur je motivatiebrief met CV naar Marjolein Marreveld, m.marreveld@bijbelsmuseum.nl met in de titel “Sollicitatie stage”.

Heb je vragen?
Laat het me weten, bel / app gerust: 06 49720485.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.