Bibliotheek Oostland: Cultuurcoach (Specialist)

Bibliotheek Oostland in Pijnacker zoekt een Cultuurcoach (Specialist) voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-06-2023De Bibliotheek Oostland (gemeentes Lansingerland en Pijnacker/Nootdorp) is een innovatieve organisatie, die een inspirerende leeromgeving en dynamische ontmoetingsplek in iedere kern van Oostland biedt. We ondersteunen jong en oud in de ontwikkeling van talenten en basisvaardigheden, stimuleren tot een leven lang leren en bieden een platform aan mensen en organisaties om kennis te delen.

Professionele medewerkers bieden maatwerk in dienstverlening en bemiddelen zowel binnen als buiten de bibliotheek in digitale en schriftelijke informatie. Bij het organiseren van activiteiten zoekt de bibliotheek altijd samenwerking met lokale, culturele, maatschappelijke en commerciële partners en overheden. Uiteraard richt het brede aanbod zich op verschillende doelgroepen en interesses.

Voor ons vakteam Jeugd en Jongeren zijn we op zoek naar een collega die ons Cultuurmenu kan verrijken met bijvoorbeeld lessen muziek, beeldende vorming, drama of een andere kunstvorm. Blink jij uit in een of meerdere van deze disciplines? Dan zoeken we jou. Het betreft een functie voor 12 uur per week (drie dagdelen) per 1 september aanstaande.

Cultuurcoach (Specialist)

12 uur per week

De functie maakt onderdeel uit van Team4Talent afdeling Cultuur gemeente Pijnacker-Nootdorp. Samen met de afdeling Sport organiseren wij allerlei activiteiten en workshops voor basisschoolleerlingen waarin zij verschillende talenten ontdekken en uitvoeren. Middels een Cultuurmenu worden er aan alle basisscholen culturele activiteiten aangeboden. Dit varieert van drama-, muziek- tot kunstlessen, uitgevoerd door Cultuurcoaches.

Wat ga je doen?

 • Je stelt met de rest van het team een programma op met diverse culturele activiteiten voor basisscholen en kinderdagverblijven in de vorm van korte workshops. Daarbij ontwikkel je jouw eigen lessen.
 • Je maakt een planning als gevolg van de inschrijvingen en voert deze ook uit. Dit kunnen zowel drama-, muziek als kunstlessen zijn.
 • Je werkt met de doelgroep van twee tot twaalf jaar en weet aspecten uit het sociaal/cultureel werkveld van de gemeente toe te passen.
 • Je signaleert wensen en behoeften, past je workshop daarop aan of verwijst door naar andere culturele aanbieders.
 • Je evalueert je workshops en rapporteert de resultaten.

Wat vragen wij van jou

 • Je beschikt over een (relevant) Hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt didactische vaardigheden en affiniteit met de doelgroep van twee tot twaalf jaar.
 • Je bent open en enthousiast en inspireert graag anderen.
 • Je bent empathisch en sociaal/cultureel sensitief.
 • Je bent resultaatgericht, stressbestendig en initiatiefrijk.
 • Je kunt goed zelfstandig en in teamverband werken, neemt initiatief en werkt gestructureerd.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?
Een leuke en uitdagende functie in een moderne en professionele bibliotheek die voortdurend in beweging is. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Het salaris is gebaseerd op schaal 7, afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt minimaal € 2.607,- en maximaal € 3.415,- bruto per maand bij 36 uur per week.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ditha Verdel, d.verdel@bibliotheekoostland.nl.

Heb je belangstelling voor deze vacature? Dan ontvangen wij graag jouw CV met korte motivatie voor 15 juni 2023. Je kunt dit sturen naar a.naafs@bibliotheekoostland.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.