Bibliotheek aan den IJssel: Onderwijsspecialist

Bibliotheek aan den IJssel in Capelle aan den IJssel zoekt een Onderwijsspecialist voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-06-2023In samenwerking met het speciaal, primair en voortgezet onderwijs zet Bibliotheek aan den IJssel zich in voor de verbetering van de (digitale) geletterdheid van kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-18 jaar. Wij werken met de landelijk ontwikkelde aanpak de Bibliotheek op school, Boekstart in de kinderopvang en Boekstartcoach.

Om nog meer effect te creëren in de (voor)leesbevordering en ontwikkeling van (digitale) geletterdheid binnen onze gemeenten Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, is Bibliotheek aan den IJssel op zoek naar een

Onderwijsspecialist

24 tot 28 uur per week

Wie zoeken wij?
Als onderwijsspecialist werk je in het team Educatie. Je richt je vanuit je expertise op het beleidsmatige en strategische bibliotheekwerk op school. Dat doe je adviserend en uitvoerend.

Wat ga je doen?
Je ondersteunt het leerkrachtenteam van jouw scholen bij de ontwikkeling en uitvoering van het schoolbeleid op het gebied van leesplezier, leesontwikkeling, digitale geletterdheid en gezinsaanpak. Vanuit het schoolbeleid bepaal je strategische doelen en stel je een jaarlijks activiteitenplan op om die doelen te bereiken. Je draagt kennis over tijdens teamvergaderingen en inspireert door zelf in de klas aan de slag te gaan en zodoende de leerkrachten handvatten te geven voor hun eigen lespraktijk. Binnen de scholen werk je samen met een leescoördinator van de school en adviseer je de schooldirectie.

Wat verwachten wij van jou?

 • Een relevante hbo+ opleiding en/of ervaring met jeugdonderwijs
 • Aantoonbare kennis van en interesse in (jeugd-) literatuur, (digitale) geletterdheid en het (lees-/taal-/mediawijsheid) onderwijs.
 • Strategisch inzicht en een talent voor plannen en organiseren
 • Flexibiliteit, pro-activiteit, creativiteit, resultaat- en oplossingsgerichtheid
 • Uitstekende communicatieve en presentatievaardigheden
 • Verantwoordelijkheid, je houdt van aanpakken en kan zelfstandig werken
 • Je bent in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer

Waarom kies je voor ons?
Een veelzijdige baan met kansen om je te ontwikkelen in een energiek team, waarin van elkaar leren centraal staat. Het team Educatie van Bibliotheek aan den IJssel werkt op en voor scholen in Capelle en Krimpen aan den IJssel. Het team bestaat uit 4 lees(media)consulenten, 6 onderwijsspecialisten en een manager Educatie. Je komt te werken in een bibliotheekorganisatie die zich ontwikkelt naar een maatschappelijke educatieve bibliotheek.

Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei en gaan graag met je in gesprek over je ambitie en je hebt altijd toegang tot de e-learning omgeving van GoodHabitz is met meer dan 250 trainingen.

Wat bieden wij?

 • Het salaris is ingeschaald in schaal 8 (CAO Openbare Bibliotheken), afhankelijk van werkervaring en opleiding. Salarisindicatie tussen € 3.042,- en € 3.863,- bij een 36-urige werkweek
 • Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 4%.
 • Je neemt deel aan het pensioenfonds POB
 • We bieden mooie secundaire arbeidsvoorwaarden aan zoals een gratis bibliotheek lidmaatschap en gedeeltelijk ouderschapsverlof.
 • Wij bieden een dienstverband aan van 24-28 uur voor één jaar, met de intentie om het om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Esther Erdtsieck, manager educatie: e.erdtsieck@bibliotheekaandenijssel.nl.

Solliciteren?
Heb je interesse? Stuur voor 8 juni 2023 je cv en motivatie t.a.v. Esther Erdtsieck via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.