BiblioPlus: Klantadviseur

BiblioPlus in Cuijk zoekt een Klantadviseur voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-06-2023


Word jij enthousiast van de brede maatschappelijke functie van de Bibliotheek? Ben je een iemand die snel zijn of haar weg weet naar de juiste informatie voor onze klanten? Heb je een ‘crush’ voor lezen en voel je je thuis in een omgeving vol boeken? Dan nodigen we je uit om te solliciteren naar deze vacature binnen BiblioPlus.

BiblioPlus heeft zichzelf de afgelopen jaren gepositioneerd als het lokale informatieknooppunt in het Land van Cuijk en Maasduinen. Ons doel is de zelfredzaamheid van mensen in de participatie-samenleving vergroten en hen te inspireren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit doen we als Bibliotheek door een laagdrempelige informele leerplek te vormen, in het bijzonder voor kwetsbare doelgroepen. In lijn met het nationale bibliotheekconvenant 2020-2023 neemt BiblioPlus hierbij een regisserende rol in het bevorderen van geletterdheid, digitale inclusie en een leven lang ontwikkelen.

In ons team is per 1 augustus 2023 een vacature voor een gedreven

Klantadviseur

24 uur per week

De klantadviseurs vormen samen met onze bibliotheekvrijwilligers en informatiespecialisten hét gezicht van onze vestigingen. De klantadviseur heeft drie belangrijke rollen:

  1. Het samen met vrijwilligers begeleiden van het uitleenproces in onze bibliotheekvestigingen, antwoord geven op informatieve klantvragen en inhoudelijk begeleiden van de bibliotheekvrijwilligers in de dagelijkse praktijk.
  2. Coördineren en mede-organiseren van leuke, leerzame en inspirerende activiteiten voor kinderen, volwassenen en ouderen en het verbinden van activiteiten en collectie.
  3. Klanten en het lokale netwerk adviseren over alles wat de Bibliotheek te bieden heeft en het signaleren van kansen.

De kandidaat
We zoeken een nieuwe collega met een stevige persoonlijkheid en een pro-actieve instelling. Je bent een aanpakker en werkt en denkt op ten minste MBO-4 niveau. Mensen verder willen helpen zit in je DNA. Je bent collegiaal en vindt het leuk om met een team te werken. Collega’s en klanten stappen makkelijk op je af. Je houdt ervan om mensen te adviseren bij hun boekenkeuze, maar je vindt het ook leuk klanten op weg te helpen met een computer of als ze een andere hulpvraag hebben op het gebied van bijvoorbeeld digitale-, gezondheids-, financiële- of taalvaardigheden. Kortom, je bent nieuwsgierig en weet goed te anticiperen op de informatiebehoeftes van onze klanten. Het is voor deze functie van belang dat je open staat voor werken in de avonduren en een auto tot je beschikking hebt.

Ons aanbod
Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een organisatie in ontwikkeling, waar ruimte is voor initiatief. Wij stellen je aan voor een jaar met uitzicht op een verlenging in de fase hierna. Het salaris is maximaal € 3.114,- bruto per maand (Schaal 6, cao Openbare Bibliotheken) bij een full time-dienstverband. Binnen de organisatie zijn goede mogelijkheden tot doorontwikkeling.

Enthousiast voor deze functie?
Als deze functie jou op het lijf geschreven is, stuur dan je motivatie met CV naar Martine Huisman, adviseur P&O via: info@biblioplus.nl. Reageren kan tot en met donderdag 8 juni.

De selectieprocedure
Een kennismakingsgesprek en een eventueel vervolggesprek vindt plaats in week 24 en 25.

Vragen?
Neem contact op met Kiyara Venner, integraal-manager, +31 (0)485 583 500, k.venner@biblioplus.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.