Asko|Schönberg: Junior Producent

Asko|Schönberg in Amsterdam zoekt een Junior Producent voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-06-2023Asko|Schönberg is een toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek. Kwaliteit, experiment en vernieuwende programmering met oog voor actualiteit zijn de belangrijkste pijlers. Met een rijk netwerk aan musici, dirigenten, componisten en getalenteerde jonge makers bouwen we aan het repertoire van de toekomst.

Het ensemble is een toegankelijk platform dat met innovatieve en energieke partners bouwt aan de voortdurende ontwikkeling van de eigentijdse gecomponeerde muziek in al haar verschillende vormen. Zowel de topcollectie van de grote 20ste-eeuwse componisten als het allernieuwste 21ste-eeuwse werk worden uitgevoerd op concertpodia, festivals en in interdisciplinaire voorstellingen. Vanuit de Amsterdamse thuisbasis opereert het ensemble over de hele wereld.

Sta jij bekend als een echte regelaar? Ben je energiek en ontgaat niets jou? Word jij enthousiast van het organiseren van concerten en interdisciplinaire voorstellingen? Stap dan in de veelzijdige wereld van de nieuwe muziek van Asko|Schönberg.

Junior Producent

32 uur per week

Als Junior Producent werk je nauw samen met de Productieleiders. Je bent betrokken bij het volledige productieproces van onze projecten en concerten. Daarbij sta je in nauw contact met componisten, musici, technici, marketing en kantoorteam. Je houdt van uitdagingen, bent een teamspeler, werkt nauwkeurig en zorgt voor een goed verloop van de (interdisciplinaire) projecten. Dit alles in een prettige werksfeer waarin je alle ruimte krijgt je te ontwikkelen.

Alle projecten bij Asko|Schönberg zijn anders qua vorm en inhoud. Vliegen op de automatische piloot is er dus niet bij. Geen uitdaging is jou te groot. Hoe complexer het wordt, hoe leuker jij het vindt. Creativiteit, een flinke dosis energie en flexibiliteit zijn een must.

Wat doe je?

 • Als lid van het productieteam werk je aan zo’n 25 unieke muziek- en interdisciplinaire producties per seizoen. Van repetitie tot uitvoering.
 • Je bent de spil tussen alle partijen, zoals: musici, componisten, makers, technici, concertzalen, festivals in binnen- en buitenland en co-producenten.
 • Je ondersteunt de productie afdeling met allerlei hand- en spandiensten.

Wat heb je nodig?

 • Goede dosis energie om alles te leren over concertorganisatie en productieprocessen in podiumkunsten.
 • Sterke communicatieve vaardigheden.
 • Hands-on mentaliteit en denken in oplossingen.
 • Organisatietalent, nauwkeurig en goed in organiseren en plannen.
 • Flexibele werkhouding.
 • Liefde voor (klassieke) muziek.
 • Sterk in de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden

 • Een dynamische en gevarieerde functie in een energieke en inspirerende werkomgeving waarbij je nauw samenwerkt met makers en musici aan muziek- en interdisciplinaire producties.
 • Een functie waarin je veel ruimte krijgt je te ontwikkelen en een goede begeleiding van ervaren Productieleiders.
 • Een goede work/life balans, deels thuiswerken is prima.
 • Een stabiele organisatie, gericht op de lange termijn. We zijn mensgericht, en gaan voor de duurzame relatie.
 • In eerste instantie een aanstelling van éeen jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Een salaris dat aansluit bij de cao Muziekensembles, afhankelijk van ervaring.

Solliciteren
Heb je vragen of wil je direct solliciteren? Stuur dan een mail naar Ellis van de Giessen, Zakelijk Directeur, via info@askoschoenberg.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Junior Producent’. Ellis neemt dan contact met je op. De sluitingsdatum is 16 juni 2023.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek (op donderdag 22 juni) met de Zakelijk Directeur en een collega uit het team.

Asko|Schönberg hecht groot belang aan diversiteit. We nodigen dan ook iedereen die zich in deze functie herkent uit om te reageren, ongeacht afkomst en/of achtergrond, om zo een afspiegeling te vormen van onze diverse samenleving.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.