ArtEZ University of the Arts: Docent Elementair Spel

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Docent Elementair Spel voor 0,1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-06-2023ArtEZ University of the Arts is de thuisbasis voor een diverse, internationale gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers die bij ons de ruimte vinden voor artistieke, intellectuele en persoonlijke groei. Kunst bindt ons. Kunst zet aan tot vernieuwende ideeën en alternatieve denkwijzen. Kunst verandert. Art changes.

Met inspirerend kunstonderwijs op Hbo bachelor- en masterniveau en toonaangevend artistiek onderzoek creëert ArtEZ de plek waar je een verschil kunt maken, in de kunst én in de samenleving. ArtEZ heeft circa 3.000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers, en heeft locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.

ArtEZ Academie voor Theater & Dans
ArtEZ Academie voor Theater & Dans bestaat uit de Toneelschool, de opleiding Docent Theater in zowel Arnhem en Zwolle, de opleiding Dance Artist, de opleiding Docent Dans en de vooropleidingen Dans (Arnhem, Venlo en Enschede). Alle vijf de opleidingen van de Academie voor Theater & Dans hebben het bijzondere kenmerk circulaire valorisatie toegekend gekregen en mogen het predicaat ‘Topopleiding’ voeren. Gezamenlijk organiseren de opleidingen jaarlijks als onderdeel van het onderwijsaanbod vele voorstellingen, presentaties, workshops, masterclasses, festivals, open dagen en audities.

Voor de opleiding Toneelschool in Arnhem zijn wij per 1 september 2023 op zoek naar een

Docent Elementair Spel (v/m/x)

0,1 fte

Opleiding Toneelschool
ArtEZ Toneelschool leidt op tot acteur in de breedste zin van het woord. De opleiding telt ongeveer 40 studenten en een team van 15 docenten, aangevuld met gastdocenten. Samenwerken, ambacht, zelfstandigheid en inclusief werken zijn kernwaarden van de opleiding. Daarbij laten we ons onder meer inspireren door het gedachtegoed van Aminata Cairo. Kenmerkend voor de opleiding is de aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de student binnen een hoogwaardig, samenhangend lesprogramma. Afgestudeerde acteurs van de Arnhemse toneelschool dragen bij aan de ontwikkeling van het professionele werkveld.

Jouw profiel
Om het onderwijs te versterken en de meerstemmigheid in het team te vergroten zijn we uitdrukkelijk op zoek naar een Docent Elementair Spel met een bi-culturele achtergrond en een visie op diversiteit en inclusie.

Je hebt ervaring als acteur, maker of regisseur. Tevens heb je ervaring in het onderwijs als Docent of je bent bereid je bij te scholen. Je bent graag lid van een team. Je maakt vaste tijden in jouw agenda vrij om dit werk te doen en bent bereid tot onderzoek naar overeenkomsten en verschillen in acteren voor theater en voor de camera. Verder denk je overstijgend mee over de opleiding en het ontwikkelen van een inclusief curriculum, waarbij je het ambacht en speltradities van het werkveld en de opleiding samen met het team bevraagd en daarbij je eigen kennis en achtergrond mee laat spreken.

Jouw werkzaamheden
De kern van de cursus Elementair Spel is verbeelding vorm kunnen geven in praktische handelingen: een handelingsverloop of verhaal vorm kunnen geven en een mise-en-scène kunnen indelen op de vloer.

De elementaire studie bevat de basisprincipes van het toneelspelen:

  • Bewustwording van de ruimte, en jezelf en de ander daarin waarnemen: kijken en luisteren, incasseren en reageren.
  • Het ontstaansmoment van een gedachte of emotie kunnen herkennen als impuls voor het spelen. De student leert vanuit een innerlijke verbinding geloofwaardig vorm te geven aan gedachtes, emoties en de schakelingen daartussen.

De cursus Elementair Spel wordt in wekelijkse lessen gegeven aan studenten in het eerste jaar, van september tot maart.

Ons aanbod
Je krijgt een tijdelijk contract van een jaar met een omvang van 0,1 fte. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.881,09 en maximaal € 5.332,48 (Docent B, OP.om.1, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Hbo zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en aandacht voor duurzame inzetbaarheid.

Sollicitatie en informatie
Heb je de kennis, kunde en ervaring in huis om aan de slag te gaan als Docent Elementair Spel? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren, zeker als je ook nog een enthousiaste teamgeest en sterke professionaliseringsmentaliteit meebrengt.

Onze vacatures worden intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Ernst Braches, Hoofd opleiding Toneelschool, via e.braches@artez.nl.

Solliciteren kan tot en met 4 juni via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gespreksronde vindt plaats op 12 juni en de tweede gespreksronde op 19 juni in Arnhem. Bij de tweede gespreksronde vragen we ook een proefles te geven.

Wij willen u erop attenderen dat wij gebruik maken van sociale media tijdens onze selectieprocedure.

ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Wie zich hierdoor geïnspireerd voelt wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.