ArcheoHotspots: Collectiebeheerder (Middelburg)

ArcheoHotspots in Middelburg zoekt een Collectiebeheerder (Middelburg) voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-06-2023Stichting ArcheoHotspots stuurt twee met elkaar verbonden programma’s aan: het netwerk ArcheoHotspots met een landelijke coördinator en het programma PAN met een staf van 10 medewerkers (programmaleiding, vondstspecialisten, regiocoördinatoren en collectiebeheerders). PAN is ook de naam voor het digitale systeem waar Nederlandse bodemvondsten in privébezit door vrijwilligers en professionals worden gedocumenteerd en gepubliceerd. Daarmee komt een schat aan nieuwe informatie beschikbaar voor zowel de wetenschap als het brede publiek. De landelijke coördinatie van het netwerk ArcheoHotspots ondersteunt archeologische organisaties met de participatieve omgang van het brede publiek met archeologie. PAN-activiteiten vinden ook op ArcheoHotspots plaats.

De stichting zoekt voor het programma Portable Antiquities of the Netherlands (PAN) regio West met als zwaartepunt Zeeland / West-Brabant per 1 september 2023 een

Collectiebeheerder (m/v/x)

0,4 fte (14,4 uur per week)

Je belangrijkste taak is om contact te leggen met zoekers die (bijvoorbeeld) met een metaaldetector vondsten hebben gedaan. Je spreekt met ze af en documenteert hun collectie vondsten, of helpt hen om dat zelf te doen. Ook verwerk je de digitale invoer van anderen tot bruikbare records. Je werkt nauw samen met de regio-coördinator van jouw regio.

Als collectiebeheerder beschik je over basale digitale vaardigheden en enige ervaring met fotografie. Je hebt mensenkennis en vlotte omgangsvormen. Je bent in staat zelfstandig te werken (in afstemming met een team-op-afstand).

Wat vragen wij van je

  • Je beschikt over eigen vervoer.
  • Je hebt affiniteit met erfgoed en archeologie, aantoonbaar door een opleiding en/of werkervaring op het gebied van archeologie, musea of erfgoed.
  • Je beschikt reeds over kennis van de materiële cultuur van de Middeleeuwen en Nieuwe tijd, of bent bereid deze te verwerven en toont een snelle leercurve op dit vlak.
  • Je bent bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Middelburg, of op een andere centrale plek in de regio Zeeland / West-Brabant.
  • Je bent niet zelf actief als zoeker (met of zonder metaaldetector) en hebt geen eigen collectie bodemvondsten; je handelt niet in antiek en/of bodemvondsten.

Wat bieden we je?
Je gaat werken in een interessante en informele werkomgeving die volop in ontwikkeling is. Je hebt de kans om mee te bouwen aan de organisatie. Je werkt vanuit huis en op locatie. Het salaris is gebaseerd op de Museum CAO (schaal 8, minimaal € 2.963,- en maximaal € 3.763,- bruto per maand, exclusief 8 % vakantietoeslag en 3,4 % eindejaarsuitkering). De aanstelling is voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De startdatum voor de functie is 1 september 2023.

Ben je helemaal enthousiast?
Stuur dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 18 juni 2023 per e-mail naar Stijn Heeren (s.heeren@rmo.nl) en Mirjam Kars (m.kars@rmo.nl), programmaleiders van PAN.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.