affect lab: Creative Producer

Affect lab in Amsterdam zoekt een Creative Producer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 06-06-2023affect lab is een prijswinnende creatieve studio & onderzoekspraktijk. In samenwerking met een internationaal artistiek netwerk gebruiken we ontwerpend onderzoek, immersieve storytelling en experimenteel veldwerk om een meer inclusieve toekomst te inspireren. Ons portfolio is een combinatie van werk in opdracht en zelf geïnitieerde projecten. Wij laten ons leiden door principes van zorg en empathie voor de lokale cultuur en gemeenschap met een focus op het creëren van positieve sociale impact. In het hart van onze projecten geloven wij in het creëren van netwerken van vertrouwen, het bevorderen van een gevoel van saamhorigheid en het bijdragen aan het emotionele welzijn van mensen, buurten en steden.

Creative Producer

32 uur per week, startdatum 4 september 2023

Profile
De Creative Producer van affect lab is de zeer gewaardeerde motor van de studio, die projecten in hun volle potentie tot een succes brengt, zowel creatief als productioneel.

Je houdt van orde scheppen en je gedijt door creatieven in staat te stellen hun beste werk te produceren. Je stelt de juiste vragen op het juiste moment met een vooruitziende blik. Je gelooft dat goede communicatie de sleutel is tot een gelukkige studio. Je kunt snel beslissingen nemen. Proactief zijn zit in je DNA.

Jouw rol bij affect lab

 • Planning: Toezicht houden op de planning, uitvoering, budget en oplevering van meerdere projecten binnen de studio. De Creative Producer zorgt ervoor dat projecten op tijd, binnen budget en in lijn met de visie van de studio worden afgerond.
 • Productie: het coördineren van de inspanningen van de verschillende teams die bij een project betrokken zijn, waaronder (externe) ontwerpers, schrijvers en ontwikkelaars. Je zorgt ervoor dat de teamleden over de nodige middelen en ondersteuning beschikken om hun beste werk te creëren.
 • Communicatie: Je bent gedurende elk project het primaire aanspreekpunt voor medewerkers en betrokkenen.
 • Monitoring: je houdt de voortgang van het project goed in de gaten om ervoor te zorgen dat alles op schema ligt. Je identificeert mogelijke problemen en bent proactief om deze aan te pakken.
 • Creatief: je denkt mee in de vorming en uitwerking van het creatieve concept en laat verhaal, onderzoek, ontwerp en interactie succesvol samenkomen in het project om deze tot een professionele en kwalitatief waardige productie te maken.
 • Kwaliteitscontrole: ervoor zorgen dat alle projectresultaten voldoen aan de kwaliteitsnormen van de studio. Dit houdt in dat je reviews en evaluaties uitvoert om ervoor te zorgen dat projecten tot hun volle potentie tot uiting komen met een goed functionerend team.

Eisen

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in creatieve productie.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement en budgetteringstools (bij voorkeur Notion) en je bent geïnteresseerd in automatisering/ AI-software als onderdeel van je workflow.
 • Je hebt een netwerk in de culturele sector in Nederland.
 • Je bent gerechtigd om in Nederland werkzaam te zijn.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede beheersing van het Engels.
 • Praktische kennis van grafisch en interactief ontwerp (Adobe Creative Suite), is een pre.
 • Ervaring met het schrijven van promotieteksten, social media marketing en persberichten is een pre.
 • Bachelor- of masterdiploma in communicatie, design, kunst, culturele studies, media studies, sociologie, of een gerelateerd gebied is een pre.
 • Woonachtend in of rond Amsterdam is een pre.

Wat wij bieden

 • Een team van toegewijde creatieve professionals met een visie om positieve sociale verandering te faciliteren.
 • Een zorgzame studio-omgeving waar autonomie gewaardeerd wordt.
 • Een bruisende studioruimte (& teamlunch) in Amsterdam Oost, gevestigd binnen de community van Broedplaats Volkshotel.
 • Een kans om je netwerk in de culturele sector in Nederland en daarbuiten uit te breiden.
 • Een kans om culturele projecten met maatschappelijke vraagstukken te leiden.
 • Een kans om samen te werken met internationale kunstenaars van over de hele wereld met een focus op niet-westerse creatieve denkwijzen.
 • Deze vacature biedt een plek voor een dienstverband met als start een contract voor bepaalde tijd, een salaris conform cao en doorgroeimogelijkheden. Optie voor een freelance contract is bespreekbaar.

We horen graag van je. Voor meer informatie over deze vacature en/of affect lab kun je contact opnemen met de Cultural Insights Directeur Natalie Dixon: hello@affectlab.org.

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur vóór dinsdag 6 juni 2023 een motivatie en cv naar hello@affectlab.org.

Wij zetten ons in voor een werkomgeving waar ruimte is voor verschillen, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waarin iedereen zich thuis voelt. We streven naar een team dat de diversiteit van de samenleving weerspiegelt. Kandidaten die de diversiteit en inclusie van ons team vergroten moedigen we aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.