Tolhuistuin: Medewerker Development & Relatiebeheer

Tolhuistuin in Amsterdam zoekt een Medewerker Development & Relatiebeheer voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-05-2023Tolhuistuin is een cultuurpodium aan de IJ-oever van Amsterdam Noord, een plek voor muziek, beelden, verhalen en heerlijk eten. Geen enkele culturele plek in Amsterdam kent zo’n unieke combinatie: een culturele vrijplaats in het hart van de stad met verschillende zalen, een populair restaurant, een grote idyllische tuin, een lange historie als stadspark en laboratorium en meer dan 30 culturele en maatschappelijke programmapartners die op het terrein hun werkplek hebben. Samen maken we culturele programma’s over de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid.
Dat doen we regelmatig met spraakmakende programma’s: een Silent Disco Stemlokaal, de Artistieke Repair Shop of het Warming Up Festival, een meerdaags festival over het klimaat met muziek, theater, expo en workshops.

Medewerker Development & Relatiebeheer

16-24 uur per week

Jarenlang was Tolhuistuin als onderzoekslab van Shell het kloppend hart van de fossiele industrie. Nu zetten we het in als plek voor verandering. Juist in een tijd met grote maatschappelijke uitdagingen hebben we ruimte nodig voor ontmoeting en voor verbeeldingskracht. We zetten daarvoor de 18.000 vierkante meter van het Tolhuistuinterrein in met bijzondere kunstprojecten, spraakmakende programma’s en interactieve installaties.

De komende periode zetten we in op de uitbreiding van onze (financiële) partners en donateurs. Daarvoor zoeken wij een medewerker Development en Relatiebeheer die eraan bijdraagt dat we vanuit de kracht van kunst en cultuur nog meer maatschappelijke impact kunnen maken.

Word jij enthousiast over deze propositie en wil je hieraan bijdragen?

Je taken bestaan uit:

 • Relatiebeheer rondom de evenementen van Tolhuistuin
 • Opzetten fondsenwervingsstrategie
 • Bijdragen aan de fondsenwerving voor projecten (vermogensfondsen en publieksfondsen)
 • Opzetten en onderhouden van een inhoudelijk betrokken donateursnetwerk

Wie zoeken wij?

 • Je bent creatief, ondernemend en proactief
 • Je bent overtuigd van de waarde van kunst en cultuur in maatschappelijke vraagstukken en in staat om dat overtuigend uit te dragen
 • Je hebt ervaring met fondsenwerving
 • Je hebt goede beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte pen
 • Je bent zelfstandig en secuur, je kunt goed plannen en prioriteiten stellen
 • Je bent een prettige collega
 • Je bent in staat om verbinding te maken met verschillende soorten partijen.

Tolhuistuin onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Als organisatie willen we zoveel mogelijk een afspiegeling van de maatschappij zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Wat bieden wij?

 • Een fijn team en bijzondere partners om mee te werken aan het allermooiste cultuurpodium van Amsterdam
 • Een uitdagende baan waarin je samenwerkt met bijzondere partners en maatschappelijke impact kan maken
 • Flexibele werktijden
 • Een contract tot eind van het jaar met kans op verlenging
 • Afhankelijk van je opleiding, ervaring en leeftijd bieden we een salaris naar richtlijnen van de cao Nederlandse Podia

Reageren?
Stuur uiterlijk 29 mei 2023 je cv en motivatie (maximaal 1 A4) naar info@tolhuistuin.nl onder vermelding van “sollicitatie medewerker Development & Relatiebeheer”. Heb je vragen? Mail gerust! Gesprekken vinden plaats op 2 en 6 juni.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.