Muziekgebouw Eindhoven: Marketeer Klassieke Muziek

Muziekgebouw Eindhoven in Eindhoven zoekt een Marketeer Klassieke Muziek voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenIn de 30 jaar die we bestaan hebben vele grote, kleine en talentvolle muzikanten een magische avond verzorgd. Met akoestiek van de hoogste klasse en ruimte voor allerlei muziekgenres – en daarmee ook een heel divers publiek – is Muziekgebouw Eindhoven een bijzondere plek die jaarlijks zo’n 160.000 bezoekers trekt.

Verbinden en Verbreden
Muziekgebouw Eindhoven is een plek die de komende jaren nóg meer een podium van, door en voor de stad gaat worden. Waar talrijke ideeën leven om meer bezoekers te laten genieten van muziek en meer makers een podium te geven, eigenzinnige producties te ontwikkelen en om vernieuwende verbindingen aan te gaan. Kortom: om iedereen in Eindhoven (en daarbuiten) een gastvrij, muzikaal huis te bieden volop ontmoeting en beleving.

“Het mooie aan muziek is dat je soms kansloos bent tegenover het gevoel dat je overvalt.”
“Muziek doet iets, waar geen enkele kunstvorm tegenop kan.”
“Ik haal overal iets uit. Vooral uit ontmoetingen met mensen.”

Zomaar een greep uit de vele mooie reacties die we krijgen. Muziekgebouw Eindhoven wordt gemaakt door bijzondere mensen. Mensen op het podium, voor het podium, achter het podium én mensen achter de schermen. Het is fantastisch om hier onderdeel van te zijn!

Krijg jij energie van een creatieve omgeving? Waar cultuur bruist en je de magie van muziek ervaart? En heb je marketingkennis en -ervaring op het gebied klassieke muziek? Lees dan snel verder! Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

Marketeer Klassieke Muziek

24 uur per week

Wat ga je doen als Marketeer Klassieke Muziek?
Je gaat aan de slag met de marketing van klassieke concerten in Muziekgebouw Eindhoven. Je enthousiasmeert potentiële bezoekers, spreekt (nieuwe) doelgroepen aan en brengt nieuwe, frisse concepten aan de man. Je werkt veel samen met zowel interne marketing collega’s en met de programmeur klassiek, als extern met verschillende media- en samenwerkingspartners.

Een greep uit je afwisselende takenpakket:

 • Je stelt inventieve offline en online marketingplannen en -acties op voor het genre klassieke muziek (en voert deze ook uit);
 • Je analyseert de uitgevoerde marketingacties, doelgroepen, de markt en concurrenten;
 • Je zorgt voor het opzetten en onderhouden van genre-gerichte netwerken inclusief persnetwerken;
 • Je volgt actualiteiten en ontwikkelingen binnen de muziek en vertaalt deze naar concrete acties voor Muziekgebouw Eindhoven.

Dit verwachten we van onze Marketeer Klassieke Muziek:
Allereerst: je bent een klassieke muziekliefhebber in hart en nieren! Met jouw kennis fungeer jij als aanspreekpunt voor de marketing van klassieke muziek. Je bent proactief in denken en handelen: je geeft creatieve concepten een concrete vorm en plan van aanpak, zodat jij (en jouw collega’s) direct aan de slag kunnen met jouw mooie ideeën. Daarbij heb je hbo-werk- en -denkniveau en zo’n 3 jaar relevante marketingervaring.

Muziekgebouw Eindhoven werkt de komende jaren binnen het ontwikkelplan ‘Verbinden en Verbreden’. De vraagstukken bij de marketing voor klassieke concerten hierbij zijn bijvoorbeeld: hoe kunnen we zorgen dat bezoekers terug blijven komen en hoe spreken we een bredere doelgroep aan? Jouw aandeel is hierbij meer dan welkom.

Wat krijgt onze Marketeer Klassieke Muziek?
Voor wat, hoort wat! In ruil voor al jouw kennis en ervaring krijg je:

 • Een leuke functie voor 24 uur per week waarin je vrij bent om ideeën uit te werken, jezelf te ontplooien en waar je kunt rekenen op support;
 • Flexibele werktijden (in overleg);
 • Een salaris dat past bij de zwaarte van de functie en op basis van kennis en ervaring;
 • Een jaarcontract met, als we van beide kanten tevreden zijn, intentie tot verlengen;
 • Leuke collega’s – al zeggen we het zelf – waarmee hard gewerkt wordt, veel gelachen én regelmatig buiten de werkvloer activiteiten ondernomen worden;
 • 25 vakantiedagen (op fulltime basis);
 • Save the best for last: je bezoekt gratis de mooiste concerten en events!

Klinkt dit jou als (klassieke) muziek in de oren?
Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar hr@mgehv.nl. Heb je nog vragen over Muziekgebouw Eindhoven of de functie als Marketeer Klassieke Muziek? Stuur dan gerust een mailtje naar barbara@mgehv.nl, zij helpt je graag verder.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.