HipSick: Voorzitter Bestuur

HipSick in Rotterdam zoekt een Voorzitter Bestuur voor 4 tot 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 10-06-2023HipSick opereert op het snijvlak van performance en installatiekunst en maakt werk vanuit een fascinatie voor de westerse beeldcultuur, normativiteit en de nacht. Hedendaagse sociale onderwerpen worden vanuit verschillende perspectieven benaderd, gedecontextualiseerd en geabstraheerd, wat resulteert in werk dat de perceptie van de kijker destabiliseert.

Stichting HipSick zoekt een

Voorzitter bestuur

4 tot 6 vergaderingen per jaar

Gewenst profiel

  • Ervaring met bestuurlijke, organisatorische en culturele werkzaamheden.
  • Bewezen profiel binnen (internationale) beeldende- en/of podiumkunsten.
  • Kan de breedte van disciplines (o.a. digitale cultuur, scenografie, performance, etc.) van HipSick overzien en heeft affiniteit met de missie en doelstellingen.
  • Kennis van ondernemen, cultuursubsidies en (zakelijk/artistiek) leiderschap.
  • Bi-culturele achtergrond is een pre.

Het bestuur vergadert ten minste vier keer per jaar. De bestuursleden worden betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie en het beleidsplan, controleren jaarstukken en zijn sparringpartner voor de dagelijkse leiding. De stichting onderschrijft de drie codes: Governance Code Cultuur, Code Diversiteit & Inclusie en Code Fair Practice. Het bestuur houdt toezicht op nakoming van deze codes.

Alle bestuursleden zijn onbezoldigd betrokken. Voor de samenstelling van het bestuur wordt rekening gehouden met de balans tussen geslacht, leeftijd, ervaring en achtergrond van de individuele leden van het bestuur.

Het huidige bestuur bestaat uit

  • Nathalie Houtermans (voorzitter).
  • Benno Vogt (penningmeester).
  • Sharvin Ramjan (secretaris).

Reageren
Voor meer informatie en/of bij interesse, ook wanneer je niet (volledig) voldoet aan dit profiel maar toch enthousiast bent, kun je vóór 11 juni 2023 contact opnemen met Sharvin Ramjan via sharvin@hipsick.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.