Galerie Bildhalle: Stagiair(e)

Galerie Bildhalle in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) voor 0,8-1 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 04-06-2023Galerie Bildhalle is van oorsprong een Zwitserse galerie voor klassieke en hedendaagse fotografie met een vestiging in Zürich en twee in Amsterdam. Na de oprichting door Mirjam Cavegn in 2013, heeft de galerie zich ontplooid tot een van de meest vooraanstaande fotogaleries in Zwitserland. In 2020 opende Bildhalle een vestiging aan de Hazenstraat 15H te Amsterdam, waar het een welgekozen selectie van Nederlandse en internationale kunstenaars toont, zowel jong talent als gevestigde fotografen. In oktober 2021 breidde dit zich verder uit door een tweede galerie aan de Willemsparkweg te Amsterdam te openen.

We zoeken per 1 juli 2023 een

Stagiair(e)

0,8-1 fte

Bildhalle Amsterdam zoekt per 1 juli een stagiaire (80%-100%) voor de kunstgalerie in Amsterdam voor een periode van 6 maanden. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de werkzaamheden van een internationale galerie.

Jouw taken

 • Ondersteunende taken: tentoonstellingsvoorbereiding, archiveren, onderzoek.
 • Onderhoud van het kunstenaarsarchief, zoals het bijwerken van de kunstenaarsbiografieën en bibliografieën, werk- en literatuurdatabase updaten.
 • Algemene galerie-activiteiten zoals ondersteuning van de receptie en hulp bij mailings.
 • Fysieke taken zoals het ophangen en wegbergen van kunstwerken.
 • Assisteren van het team bij de algemene bedrijfsvoering.
 • Diverse administratieve taken.

Wat heb jij in huis

 • Je spreek vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je hebt zeer goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
 • Je bent woonachtig in Amsterdam.
 • Je bent georganiseerd, kunt goed zelfstandig werken en hebt het vermogen om prioriteiten te stellen.
 • Veerkrachtig en flexibel.
 • Goede computervaardigheden (Mac, MS Office, InDesign, Adobe Photoshop).
 • B-Rijbewijs.

Dit staat je te wachten

 • Werken in een dynamisch, jong, internationaal team.
 • Een boeiende en uitdagende functie waarin je veel kunt leren.
 • Een cultuur vol respect, waardering en teamgeest.
 • Gevarieerde en verantwoordelijke taken.
 • Een stagevergoeding van € 500,- op fulltime basis.

Je zult direct begeleid worden door een manager in Amsterdam en dagelijks contact hebben met het team in Zurich, wat bestaat uit zeven personen. Vanaf het begin af aan zul je ondersteund worden door het gehele team in taken als archiveren, administratieve taken, het opstellen van mailings, het leggen van contacten, contact met de pers, werkzaamheden omtrent beurzen etc. Ook zul je ontzettend veel leren over de fotografen die we representeren, druk- en inlijsttechnieken en zul je veel in aanraking zijn met fysieke prints. Na verloop van tijd zul je verantwoordelijk zijn voor je eigen taken, met de mogelijkheid om altijd terug te vallen op een collega.

We ontvangen graag je cv, motivatiebrief en eventuele referenties, deze kun je sturen naar info@bildhalle.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.