Boom Chicago: Allround Event Technicus

Boom Chicago in Amsterdam zoekt een Allround Event Technicus voor circa 40 uur per maand | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenBoom Chicago, creatief ensemble met een eigen theatercomplex op de Rozengracht in hartje Jordaan, viert dit jaar hun 30 jarig jubileum tijdens het derde Boom Chicago Comedy Festival. Dertig jaar geleden introduceerden zij improvisatietheater bij het Nederlandse publiek en inmiddels hebben ze meer dan een miljoen mensen aan het lachen gemaakt.

De Venue
De Boom Chicago Venue heeft drie zalen, een bar en een catering-keuken. De grote zaal biedt plaats aan 330 mensen, terwijl de kleine bovenzaal plaats heeft voor 140 mensen. Dan is er nog een Attic-theatertje met zo’n 35 plaatsen. De Venue wordt gebruikt voor theatervoorstellingen van Boom Chicago zelf, maar ook voor gast-comedians, muziekproducties, bedrijfsevenementen, livestream-producties en allerlei creatieve events.

Boom Chicago is eveneens een kweekvijver van Amerikaans comedy talent. Bekende Amerikaanse comedians als Seth Meyers, Jordan Peele en de makers van Ted Lasso, Jason Sudeikis, Brendan Hunt en Joe Kelly begonnen allemaal hun carrière bij het comedygezelschap in Amsterdam. Het creatieve team is constant bezig met innoveren op het gebied van comedy, muziek en techniek. Omdat er continu van alles gebeurt, is Boom Chicago een bruisende plek om te bezoeken en een dynamische plek om te werken.

Boom Chicago zoekt per direct een

Allround Event Technicus

circa 40 uur per maand

De Baan
De ideale kandidaat is in staat zelfstandig events en shows te draaien in de Venue aan de Rozengracht en daarin samen te werken met opdrachtgevers, Front of House, een creatief team en het sales-team. Daarnaast zijn er ook voorstellingen en workshops die op andere podia worden gespeeld of gegeven.

Het betreft een functie op oproepbasis voor ongeveer 40 uur per maand met shifts van minimaal drie uur per keer.

Gewenst profiel

 • Je hebt een positieve en creatieve werkhouding met een ‘Yes We Can’-mentaliteit.
 • Je bent bekend met Audio routing/processing (Midas M32).
 • Je kunt lichten bedienen en programmeren (ETC Ion).
 • Je hebt ervaring met het werken in Qlab.
 • Je kunt goed en helder communiceren, zowel intern als extern, met uiteenlopende partijen zodat alle noodzakelijke zaken goed afgestemd zijn.
 • Je bent in staat goed overzicht te houden en hebt oog voor detail.
 • Je hebt ten minste drie jaar ervaring in podiumtechniek.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, dus uiteraard in de avonden en de weekenden.
 • Je hebt affiniteit met comedy en improvisatietheater.
 • Je bent vaardig in zowel het Nederlands als het Engels, in woord en geschrift.
 • Je bent flexibel en ook op korte termijn inzetbaar indien nodig.
 • Je woont in Amsterdam en idealiter op fietsafstand van de Rozengracht.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende, zelfstandige en dynamische werkplek in een vooraanstaand theater met een zeer hoge aanschrijving.
 • Een getalenteerd team van acteurs, technici en muzikanten.
 • Een marktconform uurtarief als ZZP-er.

Procedure
Stuur je motivatiebrief en CV naar sacha@boomchicago.nl onder vermelding van ‘Vacature Event Technicus’. Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met de huidige Technisch Manager Sacha Hoedemaker (sacha@boomchicago.nl).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.