Aan de Slinger: Stagiair(e) Productie & Coördinatie VONK Festival 2023

Aan de Slinger in Houten zoekt een Stagiair(e) Productie & Coördinatie VONK Festival 2023 voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenAan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en al veertien jaar de thuisbasis voor het bloeiende culturele leven in Houten en de Kromme Rijnstreek. Of het nu actief of passief is, op amateur- of professioneel niveau. We zijn een kleine stichting, dus je ervaart vele aspecten van een culturele organisatie. Lees meer op www.aandeslinger.nl.

Aan de Slinger zoekt een Enthousiaste HBO

Stagiair(e) Productie & Coördinatie VONK Festival 2023

24 uur per week

Stichting Aan de Slinger zoekt per 1 september 2023 (startdatum in overleg) een stagiair(e) productie & coördinatie voor het lichtkunstfestival VONK. In de herfstvakantie van 2023 (12 t/m 22 oktober) vindt de tweede editie van VONK plaats op fort Honswijk. Hét lichtkunstfestival van Houten in samenwerking met de HKU en Staatsbosbeheer. Naast de kunstroute ontwikkelen we dit jaar een immersive theater route waarin de bezoeker onderdeel wordt van de voorstelling. Het thema dit jaar is WIJ DE AARDE.

De kunstroute is opgebouwd aan de hand van de 4 elementen van de natuur. De vier elementen: aarde, water, lucht en vuur (ook wel materie, gevoel, ratio en daadkracht) zijn de bestanddelen van de ons omringende werkelijkheid, waar wij ook deel van uitmaken.

Het festival vindt plaats op een fort van de Hollandse waterlinie, tevens prachtig cultureel erfgoed: Fort Honswijk. Nationale en regionale kunstenaars laten zien dat er zoveel mogelijk is op het gebied van lichtkunst. Tevens wordt er samengewerkt met het Incubate programma van de HKU en er is een Open Call uitgeschreven om HKU-alumni en studenten een kans te bieden om te exposeren.

Zie: vonkfestival.nl

Functie-taken
Als Stagiair(e) productie & coördinatie bestaan je taken o.a. uit het begeleiden van het creatieve en organisatorische proces zoals het meedenken over de programmering, zoeken naar nieuwe partners & sponsors, productionele taken, werken met diverse doelgroepen, het maken en bijhouden van draaiboek en begroting, ondersteuning bij de uitvoering van het educatieproject, meedraaien tijdens het festival en meedraaien in evaluatie en afwikkeling. Aan de hand van gezamenlijk geformuleerde leerdoelen stellen we een aantal kerntaken op waar je zelfstandig mee aan de slag gaat, in aansluiting op je eigen wensen en behoeften vanuit de opleiding.

Functie-eisen

 • Organisatietalent en hands-on mentaliteit, resultaatgericht kunnen werken.
 • Affiniteit met kunst en cultuur.
 • Je volgt een relevante HBO-opleiding.
 • Vloeiend Nederlands in woord en schrift.
 • Inzet, betrokkenheid, initiatiefrijk, leergierig, zelfstandig.
 • Ervaring met Microsoft Office (m.n. Word, Excel, Gmail).
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Flexibel en creatief.
 • Organisatorisch inzicht en –vermogen.
 • Gevoel voor humor.

Wat bieden wij?

 • Een leeromgeving waar er veel ruimte is voor eigen interesses en ambities.
 • Een plek in een klein en hecht team waar je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt, en zelf mede richting kunt geven aan de inhoud van je stage.
 • We bieden een stagevergoeding afhankelijk van ervaring en te werken stage uren.
 • De stage zal deels op locatie en deels op kantoor plaatsvinden.

Stuur je CV en motivatiebrief naar Bea Nederhoff (cultuurmakelaar) via cultuurmakelaar@aandeslinger.nl. Meer informatie bel: 06-46261617.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.