Uitgeverij Prometheus: Stagiair(e) Publiciteit

Uitgeverij Prometheus in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Publiciteit voor 32 uur per week | Vacature voor een Stageplaats, Leertraject | Sluitingsdatum: 30-04-2023De Griekse mythische figuur Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mensen. Hiermee riep hij niet alleen de wraak van de goden over zich af, maar ontketende hij ook de opkomst van de menselijke beschaving. Prometheus werd zwaar gestraft voor zijn brutaliteit, maar de mens heeft aan zijn vooruitdenkendheid veel te danken.

Het was niet zonder reden dat Mai Spijkers zijn kersverse uitgeverij in 1989 Prometheus doopte. Zijn idee, het uitgeven van zowel kwalitatieve literaire fictie en diepgaande non-fictie binnen één uitgeverij, had gemakkelijk aan hoogmoed ten onder kunnen gaan. In plaats daarvan bloeit het bedrijf na meer dan een kwart eeuw als nooit tevoren.

Prometheus staat, trouw aan haar naamgenoot, bekend als een brutale uitgeverij die bereid is risico’s te nemen, en solide kwaliteit combineert met een scherp oog voor commerciële potentie. Deze unieke werkwijze heeft Prometheus deels te danken aan het feit dat zij de enige uitgeverij van dit kaliber is die geheel onafhankelijk opereert. In 2007 kocht Spijkers zijn uitgeverij los van het bedrijf waar zij tot dan toe ondergebracht was. Waar de andere grote uitgeverijen allemaal onderdeel zijn van alsmaar groeiende mediaconcerns vaart Prometheus haar eigen koers. Het redactieteam bestaat uit zowel ervaren topredacteuren als gedreven jongelingen. In samenwerking met een sterke verkoop- en productieafdeling en een krachtig pr-team weten zij 180 titels per jaar op de markt te brengen, variërend van gevestigde schrijvers tot fonkelnieuw talent.

Wij zoeken voor de afdeling Publiciteit een enthousiaste

Stagiair(e) Publiciteit

32 uur per week

Algemeen profiel

  • Affiniteit met de uitgeverij.
  • Interesse voor literatuur, poëzie en/of non-fictie.
  • Goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid.
  • Accuraat en zeer nauwgezet, geen problemen met deadlines.
  • Zelfstandig en initiatiefrijk.

Taken

  • Ondersteunen van de afdeling Publiciteit.
  • Permanent in contact staan met schrijvers, journalisten en radio- en tv-redacties om de beste, mooiste en leukste boeken van Nederland onder de aandacht van de media te brengen.
  • Opstellen en versturen van persberichten en uitnodigingen voor presentaties.
  • Bedenken van en uitvoeren van promotieplannen, in de ruimste zin van het woord.
  • Organiseren en assisteren bij boekpresentaties en andere media-events.

Begeleiding
Er wordt stagebegeleiding geboden door een van de drie ervaren Publiciteitsmedewerkers. Samen stellen jullie doelen op en deze evalueer je tijdens en na de stage. Gedurende de stage krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en ben je betrokken bij de projecten van de stagebegeleider en de andere collega’s.

Solliciteren
Kandidaten die geïnteresseerd zijn in deze functie wordt verzocht uiterlijk 30 april aanstaande een sollicitatiebrief met CV te mailen naar Maatje Latten, Hoofd Publiciteit: m.latten@pbo.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.