Transnatural: Stagiair(e) Assistant Curator / Event Production

Transnatural in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Assistant Curator / Event Production voor 16-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 07-04-2023Transnatural maakt inhoudelijk, geëngageerde tentoonstellingen en programma’s sinds 2010 waarin makers, overwegend kunstenaars en ontwerpers, reageren op de mondiale ontwikkelingen en uitdagingen van deze tijd. Het programma wordt gekenmerkt door een rijke, nieuwe wereld waarin de mens, technologie en natuur samenwerken en versmelten. Kunst en design staan centraal in kruisbestuiving met techniek en wetenschap. Baanbrekende ideeën en werken vormen de basis van het programma, gedreven door verbeelding, experiment en innovatie.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze Stagiair(e) Assistant Curator / Event Production met een hands-on mentaliteit voor minimaal 6 maanden.

Stagiair(e) Assistant Curator / Event Production

16-32 uur per week

Je bent vanaf half april 2023 voor 2 tot 4 dagen per week beschikbaar. De werkplek is onze studio en galerie aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam.

Je hebt een sterke affiniteit met de cultureel-maatschappelijke oriëntatie van Transnatural en hebt kennis van en enige werkervaring in het kunst- en designveld. Jij bent onder andere verbaal sterk, schrijft aantrekkelijk (Nederlands/ Engels), kan goed plannen en organiseren, handelt accuraat, beschikt over een bepaalde mate van zelfstandigheid en je bent bovenal sociaal vaardig.

Wat bieden wij?
Wij bieden een leerzame stage met de mogelijkheid mee te werken aan de verdere ontwikkeling van verschillende onderdelen binnen de organisatie, zoals productie en de promotie van culturele evenementen of het aanscherpen van de kunst & design collectie en haar marketing. De exposities en programma’s vinden plaats bij Transnatural en plekken als Eye filmmuseum en in de openbare ruimte. Het Label is jaarlijks te vinden op beurzen in het buitenland zoals in Milaan en Parijs.

We moedigen eigen initiatief en onderzoek bijzonder aan en is er de mogelijkheid om door te groeien. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Assistant Curator
Binnen de functie Assistant Curator werk je in een klein team en ondersteun je de Curator en hoofd Producent in hun werkzaamheden. Je bent mede verantwoordelijk voor de resultaten die we gezamenlijk boeken. Taken zijn onder andere:

  • assisteren programma-ontwikkeling en redactiewerkzaamheden;
  • assisteren coördinatie & productie events;
  • mede opstellen contracten;
  • deals partners en toeleveranciers;
  • assisteren vormgeving expo’s;
  • opbouw/afbouw begeleiden.

Volg je een hbo-/MA-/universitaire studie? Stuur dan je sollicitatiebrief met korte motivatie en cv voor 7 april 2023 naar Arjen Bangma, info@transnatural.org. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen via 020 774 08 62.
(maandag tot en met vrijdag).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie, zie onze websites: www.transnatural.org | www.transnaturallabel.com