Stichting Popwaarts: Lid Raad van Toezicht

Stichting Popwaarts in Nijmegen zoekt een Lid Raad van Toezicht voor vier vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 06-04-2023Stichting Popwaarts is de drijvende kracht achter het gratis rondreizende showcasefestival Popronde, dat opkomend Nederlands talent in de volle breedte van de popmuziek een podium geeft zich te presenteren aan publiek, pers en professionals. Daarbij ondersteunt het
talent door middel van kennisdeling, connecties, publiciteit en de mogelijkheid tot het
opdoen van optreedervaring in 40 steden. Sinds de oprichting van Popwaarts in 1994 is Popronde uitgegroeid tot het belangrijkste landelijke platform voor de ontwikkeling van live popmuziek. Deelnemers van het jaarlijkse evenement waren, in een vroeg stadium van hun carrière, onder andere Kensington, Chef’Special, Jeangu Macrooy, Typhoon, De Staat, Froukje, MEAU, Racoon en talloze anderen. Popwaarts werkt voor de Popronde samen met talloze optreedlocaties en verschillende mediapartners. Naast de Popronde organiseert Popwaarts verschillende andere ondersteunende activiteiten voor poptalent.

In januari 2023 won Popronde een IJzeren Podiumdier voor ‘beste festival’ van Nederland. De stichting wordt bestuurd door een tweehoofdige directie. De organisatie bestaat uit circa 60 medewerkers en freelancers. Stichting Popwaarts is opgenomen in de Culturele Basisinfrastructuur 2021-2024. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en de algemene en financiële gang van zaken. Daarnaast is de Raad van Toezicht een klankbord voor de directie.

Stichting Popwaarts zoekt een

Lid Raad van Toezicht

met speciale aandacht voor financiën

vier vergaderingen per jaar

In verband met het vertrek van onze voorzitter en penningmeester zijn we op zoek naar een nieuw lid met kennis van financiën. Met jouw enthousiasme, organisatievermogen en kennis van en ervaring met financiële processen adviseer je de overige raadsleden en het bestuur. Je begrijpt hoe financiële processen werken, met name in de gesubsidieerde culturele sector. De begroting lezen en het beoordelen van een financieel jaarverslag vind je leuk. Affiniteit met live-popmuziek is een pre. De andere raadsleden zijn zelf muzikant (geweest), werken in de muziekindustrie en/of houden er van nieuw popmuziek te ontdekken en laten je met liefde hun nieuwste ontdekkingen horen. Natuurlijk ben je welkom bij alle 40+ live-evenementen die Popwaarts organiseert.

De zittingsperiode is vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging naar een tweede periode van vier jaar. We vergaderen, onder het genot van een hapje en drankje, drie á vier keer per jaar (en vaker wanneer dat nodig is) in afwisselend Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. De huidige Raad van Toezichtleden zijn: Pien Feith, Niels Duffhues, Rik Bleize en Jasper van Vugt. Het huidige bestuur bestaat uit Mischa van den Ouweland (artistiek directeur) en Bas Broeder (zakelijk directeur).

Interesse?
Mail voor 6 april 2023 je motivatie naar bas@popwaarts.nl.

Solliciteer!

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op onze website.