Picturae ICT: Project Manager IT

Picturae ICT in Heerhugowaard zoekt een Project Manager IT voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenKrijg je energie van het voorbereiden, opstarten en opleveren van een project? Heb je het in je om klantvragen door te vertalen naar Picturae oplossingen? Dan kijken we ernaar uit dat je onze nieuwe collega wordt!

Picturae digitaliseert en maakt unieke wetenschappelijke en historische collecties online toegankelijk voor onze interessante internationale klanten. Hierdoor dragen we bij aan het behoud van de geschiedenis voor onderzoek. Dat doen we op het hoogst denkbare niveau, we zijn trots op klanten in ons portfolio als het Museum für Naturkunde Berlin, Stadsarchief Amsterdam, Naturalis Biodiversity Center Leiden, Harvard University, Heineken Collection Foundation en andere toonaangevende erfgoedinstellingen in binnen- en buitenland. Wij zorgen met de laatste technologie dat vaak eeuwenoude originelen digitaal beschikbaar komen voor het grote publiek.

Picturae staat bekend om zijn innovatieve software- en hardware-oplossingen, snelheid, grote zorgvuldigheid en loopt al jaren voorop in de markt. Bij Picturae werk je in teams en krijg je alle ruimte en vertrouwen om gezamenlijke én eigen ambities waar te maken

Wij zoeken voor onze IT afdeling een

Project Manager IT

40 uur per week

Jouw rol
Als Project Manager IT ben je van het begin tot het eind verantwoordelijk voor het voorbereiden, opstarten en opleveren van hightech IT projecten vanuit ons hoofdkantoor in Heerhugowaard. Je beoordeelt klantaanvragen, stelt een nauwkeurige planning op en bewaakt deze gedurende het project. Je bent verantwoordelijk voor het implementeren van onze collectiemanagement software; inrichtingen voor diverse soorten collecties, inclusief dataconversies en imports. Daarbij staat het opleveren van websites, zoekportalen van archieven en musea centraal.

Wat wij vragen

 • Ervaring met werken volgens Agile (Scrum) is een pre.
 • Gewend om met klanten en developers te schakelen.
 • Jouw focus ligt op het opbouwen en onderhouden van klantrelaties.
 • Je hebt affiniteit met onze missie.
 • Combinatie van thuiswerken, op kantoor en onderweg.
 • Je bent woonachtig in de regio Noord-Holland.
 • Minimaal 2-5 jaar aantoonbare ervaring met complexe web-architectuur in een projectmatige en klantgerichte rol. Een achtergrond als developer is een pre.
 • Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels.
 • HBO IT gerelateerde opleiding (Informatica, Information Business Management).

Wat wij bieden
Onze medewerkers zijn innovatief, betrokken, respectvol en gedreven — en dit verwachten we ook van jou. Hiertegenover staat uiteraard een inspirerende werkomgeving en alle ruimte om je talenten en kwaliteiten te ontplooien. De bedrijfscultuur is informeel en persoonlijk. Je ziet onze waardering ook terug in kleine dagelijkse dingen. Iedere maand sluiten wij af met onze collega’s tijdens een vrijdagmiddagborrel. Daarnaast hebben wij leuke personeelsactiviteiten zoals een BBQ, georganiseerd door onze enthousiaste feestcommissie.

We bieden

 • Een marktconform salaris.
 • 25 (+2 bonus naar rato) vakantiedagen.
 • Laptop.
 • Vergoeding museumjaarkaart.
 • Telefoonvergoeding.
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Enthousiast geworden?
Stuur je cv met motivatie naar hr@picturae.com t.a.v. HR medewerker Celena Muller. Als je vragen hebt, kun je haar bereiken via 072-2100478.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.