Perdu: Communicatie-medewerker

Foto © Mette Krah

Perdu in Amsterdam zoekt een Communicatiemedewerker voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 02-04-2023Perdu, stichting voor poëzie en experiment, is al ruim dertig jaar actief in het Amsterdamse culturele veld. Perdu staat voor het stimuleren en onder de aandacht brengen van bijzondere literatuur en het onderzoeken van de relaties tussen die literatuur, andere disciplines, en culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. Perdu omvat een theater voor poëzie en experiment, een gespecialiseerde poëzieboekhandel en een kleine uitgeverij. Ook organiseert Perdu workshops creatief schrijven.

De organisatie bestaat op dit moment uit een directeur, een medewerker externe programmering, een hoofd techniek, een medewerker toegankelijkheid & inclusie en een PR&Communicatie freelancer die alles in goede banen leiden. De vrijwilligers geven voor een groot deel inhoudelijke invulling aan onze activiteiten.

Stichting Perdu ontvangt voor de periode 2021-2024 een structurele subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), en heeft daarnaast substantiële eigen inkomsten.

De Communicatiemedewerker heeft een spilfunctie binnen Perdu, In deze functie stuur je twee freelancers aan (freelancer sociale media en freelance vormgever) en ben je verantwoordelijk voor alle off-en online communicatie van ons theater, de boekhandel en de uitgeverij. Je rapporteert aan de directeur van de stichting.

De focus in 2023 ligt op een publieksonderzoek, het opstellen van een socialmediastrategie en het verhogen van de verkoop van poëzie via onze nieuwe webshop.

Stichting Perdu streeft naar diversiteit in het team, de programmering, onze partners en ons publiek. Iedereen die denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren, nodigen we nadrukkelijk uit om te reageren.

Per 17 april zijn wij op zoek naar een

Communicatiemedewerker

16 uur per week (0,44 fte)

Kerntaken functie

  • Je verzorgt de online- en offlinecommunicatie van de eigen en externe programmering.
  • Je neemt initiatief om in samenspraak met de toekomstige hoofdredacteur onze zaalbezetting te maximaliseren.
  • Je beheert de webshop van de boekhandel en doet voorstellen zodat ons poëzieaanbod gretiger wordt afgenomen.
  • In samenspraak met een adviesbureau leidt je het publieksonderzoek in goede banen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een socialmediastrategie.

Profiel en competenties

  • Aantoonbare ervaring met (het adverteren op ) sociale media: Instagram, Facebook, Vimeo / YouTube en TikTok.
  • Zeer goede beheersing van het Engels.
  • Je hebt een meer dan gemiddelde affiniteit met taal, poëzie of literatuur.
  • Je woont binnen reisafstand van Amsterdam.

Wat bieden wij
Perdu biedt een inspirerende werkomgeving met een professioneel kernteam en gemotiveerde vrijwilligers. Je krijgt veel bewegingsvrijheid om de stichting verder te ontwikkelen in samenspraak met de directeur, de medewerkers, vrijwilligers en het bestuur. Betreffende het salaris, hanteert Perdu de salaristabel van de cao-podiumkunsten 2021. Deze functie staat ingedeeld in schaal 6. Een pensioenregeling maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden.

In eerste instantie wordt een contract voor 1 jaar aangeboden, met bij goed functioneren verlenging. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?
Stuur uiterlijk zondag 2 april een motivatiebrief en cv naar Steve Scheirsen (directeur Stichting Perdu), via steve@perdu.nl. Voor vragen omtrent deze functie kun je op hetzelfde e-mailadres terecht.

Een casus / opdracht maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 april.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.