OPERA2DAY: Chef de Bureau

OPERA2DAY in Den Haag zoekt een Chef de Bureau voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-04-2023OPERA2DAY maakt vanuit Den Haag opera- en muziektheatervoorstellingen waarin artistieke innovatie, zeggingskracht en het bereiken van een breed publiek hand in hand gaan. ‘We reinvent opera to inspire and move people today’ is daarbij ons motto. We spelen landelijk in de theaters, op locatie, creëren nieuwe presentatievormen. De producties worden warm onthaald door pers en de bezoekers. Het publiek wordt ook succesvol bereikt, waarbij ervaren liefhebbers zitten naast bezoekers die nog nooit een opera bezochten. Outreach, participatie en educatie zijn belangrijke onderdelen van de projecten. OPERA2DAY is een stichting die meerjarig wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en Gemeente Den Haag.

Opera- en muziektheatergezelschap OPERA2DAY is op zoek naar een proactieve en verbindende

Chef de Bureau (m/v/x)

24 tot 32 uur per week

Als operagezelschap is OPERA2DAY er op gericht om steeds weer unieke voorstellingen te ontwikkelen en produceren. Als chef de bureau zorg je er voor dat OPERA2DAY niet alleen een artistiek hoogwaardige, maar ook een solide organisatie is, met soepele financiële en organisatorische processen, met een betrouwbare administratie en met goede zorg voor haar medewerkers en freelancers. Je werkzaamheden vinden zich daarbij op het snijvlak tussen zakelijke leiding, financiële administratie, HR-management, (directie)secretariaat en office management.

Als chef de bureau houd je in de eerste plaats overzicht over de financiën (budgetbewaking, begrotingen bijhouden, contact met boekhouder en accountant, inkomende en uitgaande facturen verwerken). Ook neem je het voortouw bij de totstandkoming van de vele rapportages voor de Stichting, zoals jaarplannen, jaarverslagen en tussentijdse rapportages, ook voor bestuur en raad van toezicht. Je bent verantwoordelijk voor alle aspecten van het HR-beleid en stelt dat beleid mede op. Je stroomlijnt de werkprocessen, onder andere door effectief gebruik van automatisering, maar ook door contacten met alle betrokkenen te onderhouden, informatie te delen en processen en bijeenkomsten te organiseren. Je houdt relevante ontwikkelingen in de sector in de gaten en vertaalt die naar onze organisatie, en onderhoudt contacten met stakeholders.

De chef de bureau valt onder de directe leiding van de zakelijk leider. De omvang van de functie is 24 tot 32 uur per week. OPERA2DAY is een organisatie in ontwikkeling. Dat betekent dat de precieze invulling van de functie van de chef de bureau mede wordt bepaald door jouw persoonlijke kwaliteiten.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met financiën en HR, idealiter in de podiumkunstsector.
 • Je werkt zorgvuldig en gestructureerd.
 • Je kunt processen en financiën stroomlijnen en inzichtelijk maken.
 • Je bent flexibel en stressbestendig.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.

Wij bieden

 • Een klein kernteam in een gedreven organisatie, aangevuld met zzp’ers en externe partijen.
 • Een kantoor in hartje Den Haag.
 • Een dynamische baan met een uitgebreid en interessant netwerk.
 • Een functie in schaal 7 van CAO dans en toneel.
 • Goede pensioenvoorziening.
 • Een contract voor één jaar met mogelijkheid tot een vaste aanstelling daarna.

Praktisch
Enthousiast geworden? Stuur dan voor 4 april 2023 je CV en motivatie naar info@OPERA2DAY.nl onder vermelding van ‘Vacature Chef de Bureau’. Heb je vragen over de procedure of inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met Harm Witteveen: harm.witteveen@opera2day.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.