NPO: Bureauproducer

NPO in Hilversum zoekt een Bureauproducer voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 04-04-2023Werken bij NPO betekent samen bouwen aan een sterke publieke omroep in Nederland. Een publieke omroep die voortdurend in ontwikkeling is en meebeweegt met de behoeften van ons publiek. Met ruim 600 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in. In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij. Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij NPO te komen werken. Benieuwd naar wat NPO jou te bieden heeft? Bekijk het in onderstaande interactieve video. Je kiest zelf over welk thema je meer wilt weten. Kortom, jij hebt de regie!

Heb jij een scherp oog voor financiële processen en bewaak jij mede de geldstromen rond de programmering van onze videocontent? Dan ben jij onze nieuwe bureauproducer!

Bureauproducer

36 uur per week

Dit ga je doen
De Directie Video is verantwoordelijk voor de coördinatie van de programmering van onze publieke televisienetten NPO 1, 2, 3, Zapp/Zappelin, onze extra kanalen, onze VOD-platforms NPO Start en NPO Plus en alle online toepassingen, waaronder websites, apps en social media. De Directie Video budgetteert de programmering en beheert en bewaakt het daarvoor jaarlijks beschikbare mediabudget. De bureauproducer is een belangrijke schakel tussen de Directie Video en de Directie Financiën.

NPO moet op grond van de Mediawet zorgen voor een doelmatige inzet van de gelden die bestemd zijn voor de verzorging en verspreiding van het media-aanbod. Aan jou als bureauproducer deze taak mede vorm te geven. Dit doe je door zowel één van de genreteams als de zakelijk manager te ondersteunen.

Als bureauproducer assisteer je de zakelijk manager bij de bewaking van budgetten. Je maakt rapportages en je neemt deel aan (doelmatigheids)projecten van de Directie Financiën.

Voor het genreteam dat je ondersteunt, analyseer je de ingediende programmabegrotingen. Daarbij maak je de vertaalslag van inhoud naar mensen en middelen. Waar nodig voer je benchmarks uit en doe je navraag bij omroepen. Tevens houd je je bezig met werkzaamheden die de NPO-organisatie aangaan, zoals het bewaken van en het adviseren over de inkoopordersystematiek.

Je bent als bureauproducer het eerste aanspreekpunt voor inkooptrajecten en aanbestedingen. Hiervoor heb je veelvuldig contact met onze afdeling Inkoop & Aanbesteding. Ook ondersteun je bij de administratieve afhandeling van het inhuren van medewerkers en controleer je facturen. Samen met de collega’s van de Directie Financiën stel je de afdelingsbegroting op, bewaakt deze en stemt deze maandelijks af. Tot slot ben je troubleshooter voor de NPO MediaModule en neem je deel aan de interne werkgroep.

Hier herken je jezelf in

 • Je hebt hbo- of wo-werk- en -denkniveau;
 • jouw cv geeft blijk van kennis en ervaring op financieel gebied, waarbij je minimaal 5 jaar werkervaring hebt;
 • jouw kennis van Excel is uitstekend;
 • je hebt affiniteit met de media en bent bereid je de complexe financiële stromen en verhoudingen daarbinnen eigen te maken;
 • je bent analytisch sterk onderlegd.

Als bureauproducer werk je enerzijds zelfstandig en heb je anderzijds veel contact met collega’s binnen de organisatie en bij de omroepen. Je communiceert moeiteloos op alle niveaus. Je haalt energie uit het analyseren van cijfers, het leggen van verbanden en het benaderen van vraagstukken vanuit meerdere perspectieven. Je weet problemen creatief, diplomatiek en met gevoel voor humor aan te pakken. Bureauproducers die communicatief vaardig zijn, makkelijk contacten leggen zowel in- als extern, initiatief nemen en stevig in hun schoenen staan, passen goed in het team.

De competenties communiceren, probleemoplossend vermogen, organiseren en prioriteiten stellen en initiatief zijn goed ontwikkeld.

Arbeidsvoorwaarden

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband;
 • wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen.

De functie van bureauproducer wordt voor 36 uur per week ingevuld. Het salaris ligt tussen € 3.359,= en € 5.284,= per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay (m/v/x). Het gaat in principe om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van bureauproducer, neem dan contact op met Giny Mutsaers, zakelijk manager Video, via Inez Merkenhof op 06 11 21 45 93. Je kunt ook bellen of appen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur dan jouw cv en motivatie (ter attentie van Giny Mutsaers).

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met dinsdag 4 april 2023 solliciteren.

 • 06 april 2023: terugkoppeling sollicitatie
 • 18 april 2023: 1e sollicitatiegesprekken (middag)
 • 19 april 2023: terugkoppeling 1e sollicitatiegesprekken
 • 24 april 2023: 2e sollicitatiegesprekken (middag)
 • 25 april 2023: terugkoppeling 2e sollicitatiegesprekken
 • 26 april 2023: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per e-mail)

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.