Nieuwe Instituut: Medewerker Facilitair Beheer

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Medewerker Facilitair Beheer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-04-2023Het Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere, geëngageerde publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de rijkscollectie voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland. Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam / regionaal / nationaal / internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

De afdeling bedrijfsvoering bestaat uit de teams Facilitair Beheer, ICT, Informatiebeheer en wordt aangestuurd door Hoofd Bedrijfsvoering. De afdeling zorgt voor een optimale -interne- bedrijfsvoering, zodat het Nieuwe Instituut op de juiste manier wordt ondersteund. Het team Facilitair Beheer zorgt dat het gebouw bezoekers, medewerkers en andere gebruikers de best mogelijke ervaring biedt, onder meer met de veelal technische voorzieningen die dit mogelijk maken.

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt per direct een

Medewerker Facilitair Beheer

Technische installaties
32 uur per week

De functie
Als medewerker Facilitair Beheer functioneer je in een team met drie directe collega’s en vormen jullie het team Facilitair Beheer. Binnen het team zijn de werkzaamheden verdeeld en heeft ieder zijn eigen domein.

In deze functie ga jij dit team versterken met jouw (eventueel nog verder uit te breiden) kennis en ervaring van gebouw gebonden installaties (van museum, het depot, Huis Sonneveld, Open Maquette depot). Denk hierbij aan luchtbehandelings-, brandmelder-, sprinkler-, elektrotechnisch-, beveiliging-, en inbraakbeveiliging installaties. Je richt je op de uitvoering van reparaties, vervangen van onderdelen of systemen en het onderhouden van elektrotechnische- en klimaatinstallaties teneinde de optimale conditie van het gebouw te bevorderen. Daar waar mogelijk doe je dit zelf of formuleer je een heldere opdracht en vraag je offertes aan bij derden. Hierbij bewaak je tijd, kwaliteit en budget. De functie kent uiteraard een inwerkperiode waarbij je door je collega(’s) wegwijs wordt gemaakt en ondersteuning kan verwachten.

De werkzaamheden in ons unieke gebouw zijn zeer divers en hebben een grote dynamiek vanwege de frequente wisselingen van tentoonstellingen in het gebouw.
Met het team heb je wekelijks overleg en hou je elkaar op de hoogte van de lopende projecten. Daar waar mogelijk assisteer je elkaar of neem je werkzaamheden waar tijdens vakanties.

Wat zijn je resultaatsgebieden

 • Inventarisatie, voorbereiding en coördinatie van werkzaamheden met betrekking tot technische installaties.
 • Vaststellen van benodigde expertise, materialen en dergelijke.
 • Inhaalslag realiseren meerjaren onderhoudsplanning (MJOP).
 • Coördineren en regelen bij vervanging van grote installaties.
 • Aanvragen van offertes, beoordelen van de voorstellen in overleg met leidinggevende.
 • Tijdig uitvoeren van technische werkzaamheden, storingsoplossingen volgens vereiste specificaties en veiligheidsvoorschriften.
 • Verwerking en afhandeling van storings-alarmmeldingen.
 • Het signaleren van (mogelijk) onveilige situaties, deze rapporteren, en waar mogelijk direct ingrijpen.
 • Het delen van jouw kennis over technische installaties met directe collega’s.

Wie ben jij?
Je hebt een technisch diploma MBO+ of HBO (voorkeur werktuigbouwkunde) en hebt (gedeeltelijke) kennis van en ervaring met gebouw gebonden technische installaties als:

 • Luchtbehandeling installatie (W).
 • Elektrotechniek (E).
 • Brandmeldinstallaties, inbraak installatie en toegangscontrole.
 • NEN 1010, NEN 3140 en NEN 2767 is een pre.
 • Priva Control.

Je bezit over analytisch denkvermogen, bent kritisch, stressbestendig, proactief en leergierig. Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar, met mogelijkheid tot een vast dienstverband bij goed functioneren. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden onder de museum CAO schaal 9 (bandbreedte € 3.000 tot € 4.000 op basis van 36 uur). Een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met vaste collega’s en een flexibele schil. Wij stellen budget beschikbaar voor persoonlijke ontwikkeling en uitbreiding van specifieke kennis. Wij faciliteren je met een laptop en een zakelijke telefoon .

Meer weten
Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Radesh Ramcharan, r.ramcharan@nieuweinstituut.nl, 010 440 1221. Voor vragen over de sollicitatieprocedure neem je contact op met Roos Hamers, HR adviseur 010 440 1326.

Reageren
Zie jij de uitdaging van deze prachtige functie binnen een culturele instelling? Stuur dan je sollicitatie in de vorm van je CV met een motivatiebrief naar hr@nieuweinstituut.nl.

Reageren kan tot en met 9 april 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.