Nederlands Film Festival: Filmfestival Stagiair(e)s

Nederlands Film Festival in Utrecht zoekt Filmfestival Stagiair(e)s voor 4 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenGek op film en festivals? Kom dan stagelopen bij het Nederlands Film Festival! Bij het NFF krijg je een uniek kijkje achter de schermen, leuke collega’s en een mooie aanvulling op je CV.

Als stagiair ondersteun je bij het opzetten en de uitvoering van de programmering, de verschillende evenementen, de marketing en communicatie, het ontvangen van belangrijke gasten of de productie van het festival. Voor alle afdelingen zijn we op zoek naar initiatiefrijke, nauwkeurige en stressbestendige teamplayers.

Enthousiast geworden? Lees hieronder meer over onze stageplekken op de verschillende afdelingen. Onderaan de pagina lees je meer over de functie-eisen, praktische zaken en sollicitatieprocedure.

Filmfestival Stagiair(e)s

4 dagen per week

Stage Programma
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: 5,5 maand (tot half oktober 2023)

Over de stage
Als Stagiair(e) Programma maak je de totstandkoming van het festivalprogramma van dichtbij mee. Van de inschrijving van producties tot de selectie, programmering, competities en prijsuitreikingen tijdens het festival.

Stage Educatie
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: 5,5 maand (tot half oktober 20023)

Over de stage
Als Stagiair(e) Educatie ben je nauw betrokken bij de werving van scholen en voer je tijdens het festival uiteenlopende activiteiten met verschillende groepen leerlingen uit.

Stage Marketing & Communicatie
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: 6 maanden (t/m oktober 2023)

Over de stage
De afdeling Marketing & Communicatie zorgt voor een heldere en wervende vertaling van het festivalprogramma naar publiek en professionals. Als Stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de online communicatie, creëer je pakkende content en visuals, denk je mee over diverse marketingacties en/of assisteer je team Pers & Publiciteit bij het organiseren van persactiviteiten en rode loper-momenten.

Stage Development
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: 6 maanden (t/m oktober 2023)

Over de stage
Als Stagiair(e) Development houd je je bezig met de uitvoering van de partnerovereenkomsten, denk je mee over conceptontwikkeling voor partners en doe je research, assisteer je bij het uitvoeren van activatieplannen en ondersteun je bij het organiseren van business events.

Stage Productie
Omvang: 0,6 fte (3 dagen per week) in mei, 0,8 fte (4 dagen per week) in juni t/m augustus, 1 fte (fulltime), in september 0,8 fte (4 dagen per week) in oktober.
Duur: 6 maanden (t/m oktober 2023)

Over de stage
Als Stagiair(e) op deze afdeling krijg je een uniek kijkje in de keuken van een grote productieafdeling. De taken die je vervult zijn zeer gevarieerd: van het organiseren van de crewcatering, het beheren van de kas tot het draaien van je eigen projecten die je je volledig toe kan eigenen.

Stage Professionals & Talent
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: 6 maanden (t/m oktober 2023)

Over de stage
Als Stagiair(e) Professionals & Talent beland je midden in de sector en zie je alle facetten van de industrie van dichtbij. Als onderdeel van een klein team beheer je eigen projecten en assisteer je je collega’s in taken als research, programmering, het uitzetten van mailingen en het contact met andere afdelingen.

Dit ben jij

 • Je volgt een relevante opleiding
 • Je hebt affiniteit met films, series en digitale cultuur en het programma wat het NFF biedt
 • Je bent sociaal vaardig zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen
 • Je bent leergierig en enthousiast
 • Je bent secuur en stressbestendig
 • Je bent een teamplayer
 • Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om tijdens het festival lange(re) dagen te maken

Wij bieden

 • De kans om je te ontwikkelen bij een organisatie met grote landelijke bekendheid.
 • Een dynamische werkomgeving waar je veel kunt leren.
 • Begeleiding bij het behalen van jouw eigen leerdoelen.
 • Veel ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven.
 • Een blik achter de schermen van het festival.
 • Toegang tot een groot netwerk van professionals uit de Nederlandse filmwereld en de culturele sector.
 • De kans te laten zien wat je kunt en daarmee je kansen op een baan in deze sector te vergroten.

Vergoeding
Je krijgt een stagevergoeding van € 350 per maand op basis van een fulltime functie. Voor een werkervaringsplek is dat € 400 per maand. Je ontvangt tevens een vergoeding van eventueel te maken reis- en verblijfskosten.

Periode
De periode waarin wordt stagegelopen verschilt per functie, voorkeur is mei t/m oktober. In een andere periode stage lopen? Neem vooral contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Solliciteren
Heb je zin in een uitdagende zomer in een leerzame en gezellige omgeving? Klik op onderstaande link om je motivatie & CV te uploaden. Je kunt altijd naar ons kantoor bellen (030 – 2303800).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.