Nationale Opera & Ballet: Voorman Kapper / Grimeur

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Voorman Kapper / Grimeur voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenNationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Wij zoeken voor de afdeling Kap&Grime een

Voorman Kapper / Grimeur

38 uur per week, onregelmatige werktijden

Over de functie
Op de afdeling Kap & Grime zijn we met elf medewerkers. De werkzaamheden vinden plaats in het atelier en in de kap & grime ruimtes achter het toneel. In het atelier vervaardig, kap en onderhoud je pruiken en haarwerken en bereid je de producties voor. Bij de voorstellingen werk je als grimeur. Als voorman houd je daarnaast toezicht op de voortgang en de kwaliteit van het werk van de kapper / grimeurs tijdens de voorstellingen. Je werkt nauw samen met de 1e kapper / grimeur. Je werkt volgens rooster gemiddeld 152 uur per vier weken. Werken op avonden, in weekenden en op feestdagen hoort erbij evenals zo nu en dan een tour.

Wie wij zoeken
Wij zoeken een prettige en vakkundige collega ter versterking van ons team. Je hebt minimaal vier jaar ervaring met kappen en grimeren in de theaterwereld, historische haarstijlen, karakter make-up en het zelfstandig maken van (film)pruiken. Je vindt het leuk om jezelf steeds weer te ontwikkelen en kennis te nemen van nieuwe technieken. Een afgeronde kappersopleiding strekt tot aanbeveling.

Omdat artiesten vaak niet Nederlandstalig zijn, is het nodig dat je goed Engels spreekt en handig als je ook de Duitse taal beheerst. Je staat ten dienste van het geheel, van de voorstelling. Je aanpassen aan wat nodig is en klaar staan voor je collega’s is niet meer dan logisch voor je.

Wat wij bieden

  • Een functie waarin je wordt uitgedaagd als vakman (-vrouw).
  • Een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.800 tot maximaal € 3.879 bruto per maand inclusief onregelmatigheidstoeslag en exclusief 8% vakantiegeld. In juli 2023 stijgen de salarissen met € 100,- conform cao afspraken.
  • Jaarcontract met intentie tot verlenging.
  • 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen.
  • Een pensioenregeling, bijdrage in reiskosten en wat leuke extra’s zoals de mogelijkheid om voorstellingen te bezoeken.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Annette Stiller, hoofd Kap & Grime, a.stiller@operaballet.nl.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan met een motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatiebutton.

Nationale Opera & Ballet omarmt diversiteit en inclusie. Vacatures staan open voor iedereen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.