Nationale Opera & Ballet: Functioneel Beheerder

Het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Functioneel Beheerder voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 02-04-2023Nationale Opera & Ballet (NO&B) is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie.

Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

Functioneel beheerder

38 uur per week

Over de functie
De afdeling I&I is op zoek naar een Functioneel Beheerder die weet hoe dynamische, artistieke processen het beste ondersteund worden met IT, en die het leuk vindt om in een klein team met elkaar samen te werken en van elkaar te leren.
Alhoewel er wordt verwacht dat je veel IT-systemen van NO&B kunt beheren, richt deze functie zich in eerste instantie op het gebruiksbeheer en functionaliteitenbeheer van ons HR-systeem (AFAS) en onze financiële systemen (Accountview, Lucanet).

De volgende werkzaamheden behoren, onder andere, tot de functie

 • Je zorgt voor het uitvoeren van wijzigingen en afhandelen van incidenten voor de applicaties in overleg met de HR afdeling en de Financiële afdeling.
 • Je bent aanspreekpunt voor vragen van medewerkers die de applicaties gebruiken die jij beheert.
 • Je zorgt voor het implementeren en koppelen van geautomatiseerde
  informatiesystemen (bijvoorbeeld van AFAS met ons ERP systeem) ter
  ondersteuning en optimalisatie van de werkprocessen binnen NO&B.
 • Je houdt de applicaties en koppelingen in de lucht en adviseert de
  Informatiemanager over ontwikkelingen binnen jouw applicaties.
 • Je begeleidt en neemt deel aan functionele (acceptatie)testen en je stimuleert en bewaakt de betrouwbaarheid van gegevensverzamelingen. Dit laatste doe je onder meer door het periodiek controleren en schonen van bestanden, en het treffen van maatregelen voor een tijdige invoer van gegevens.

In deze rol werk je nauw samen met onze Informatiemanager, de afdeling HR, de afdeling Financiën, je collega Functioneel Beheerders en externe leveranciers.

Over jou
Wij vinden het belangrijk dat je plezier hebt in je werk en het liefst ervaring hebt als Functioneel Beheerder. Kennis van AFAS is een grote pre, net als jouw bekendheid met IT modellen als BISL en/of ASL. Weet je nog niet alles? Dan spijkeren we graag je kennis bij.

Je herkent jezelf in een praktische instelling, gestructureerde aanpak, goed kunnen samenwerken met collega’s en resultaten bereiken. Je hebt gevoel voor humor, houdt overzicht en bewaart in drukke tijden (echt die zijn er) de rust. Je denkt vooruit en neemt eigenaarschap over jouw applicaties.

Wat wij bieden

 • Een jaarcontract met intentie tot verlenging.
 • Het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring,
  minimaal € 3.141,- en maximaal € 4.401,- per maand op basis van een fulltime
  dienstverband.
 • Per 1 juli 2023 worden de schaalsalarissen (zoals hierboven genoemd) in
  overeenstemming met het nieuwe cao-akkoord met € 100,- bruto verhoogd.
 • 8% vakantiegeld.
 • 35 verlofdagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een
  aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet.
 • Opleidings- en trainingsmogelijkheden.
 • Een bijdrage voor een sportschool-abonnement.
 • Een bijdrage in reiskostenvergoeding.
 • Een aanvullend verzekeringspakket.

Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer vóór 2 april 2023 via onderstaande sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats in de tweede week van april.

Lijkt het je een uitdaging om een spilfunctie te spelen binnen deze bijzondere culturele omgeving? We moedigen je aan vooral te reageren. Nationale Opera & Ballet hecht waarde aan diversiteit en gelijkwaardigheid op alle niveaus binnen de organisatie. Wij nodigen daarom van harte iedereen uit om te solliciteren, ongeacht leeftijd, gender en culturele achtergrond.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Arjan van den Dikkenberg, Hoofd I&I via a.vddikkenberg@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.