Nationale Opera & Ballet: 1e Kapper / Grimeur

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een 1e Kapper / Grimeur voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenNationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Wij zoeken voor de afdeling Kap&Grime een

1e Kapper / Grimeur

38 uur per week, onregelmatige werktijden

Over de functie
Op de afdeling Kap & Grime zijn we met dertien medewerkers. Als 1e kapper / grimeur ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en de continuïteit van je producties. Je bereidt, na overleg met de ontwerper en het hoofd Kap & Grime, de werkzaamheden voor, bespreekt de ontwerpen en aanpak met de (voorman) kapper / grimeurs, geeft instructies, ziet toe op de uitvoering en geeft directe feedback aan de grimeurs. Bij voorstellingen ben je het eerste aanspreekpunt. Verder verzorg je ook zelf het haarwerk, de grime en de special effects van artiesten. Je werkt volgens rooster gemiddeld 152 uur per vier weken. Werken op avonden, in weekenden en op feestdagen hoort erbij evenals zo nu en dan een tour.

Wie wij zoeken
Wij zoeken een prettige en vakkundige collega ter versterking van ons team. Je hebt ruime ervaring met kappen en grimeren in de theaterwereld, historische haarstijlen, karakter make-up en het zelfstandig maken van (film)pruiken. Je weet voor rust en focus te zorgen door het overzicht te bewaren, helder te communiceren, flexibel te zijn als zaken anders blijken te lopen en door goed samen te werken. Je vindt het leuk om jezelf steeds weer te ontwikkelen en kennis te nemen van nieuwe technieken.

Omdat artiesten vaak niet Nederlandstalig zijn, is het nodig dat je goed Engels spreekt en handig als je ook de Duitse taal beheerst. Een afgeronde kappersopleiding strekt tot aanbeveling.

Wat wij bieden

  • Een functie waarin je wordt uitgedaagd als vakman (-vrouw).
  • Een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.090,- tot maximaal € 4.174,- bruto per maand bedraagt. Dit is inclusief onregelmatigheidstoeslag en exclusief 8% vakantiegeld. In juli 2023 stijgen de salarissen met € 100,- conform cao afspraken.
  • Jaarcontract met intentie tot verlenging.
  • 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen.
  • een pensioenregeling, bijdrage in reiskosten, opleidings- en trainingsmogelijkheden, bijdrage in een sportschoolabonnement.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Annette Stiller, hoofd Kap & Grime, a.stiller@operaballet.nl.

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan met een motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatiebutton.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.