Monet in Zaandam: Penningmeester

Monet in Zaandam in Zaandam zoekt een Penningmeester voor 2 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 08-04-2023Het MonetAtelier, waar 25 replica’s van de Zaanse schilderijen van de beroemde Franse schilder Claude Monet hangen, is een culturele hotspot in het bruisende centrum van Zaandam. Jaarlijks weten 2.000 à 3.000 mensen uit binnen- en buitenland het MonetAtelier te vinden.

De Stichting heeft de ambitie om Zaandam mooier te maken door binnen 2 jaar 25 Zaanse muren te verfraaien met moderne Monet in Street Art. Dit project wordt uitgevoerd door professionele Street Artists uit Polen en Zaanstad. In 2022 hebben we hiervoor de prijs voor Culturele Projectontwikkeling gewonnen van Zaanstad City Marketing. Zaanstad Monetstad. Hoe mooi is dat?

Veelal combineren toeristen een bezoek aan het MonetAtelier met een wandeling langs de locaties waar Claude Monet geschilderd heeft. En binnenkort wordt er een start gemaakt met een wandelroute langs de muurschilderingen.

Naast de openstelling van het MonetAtelier en de MonetWandelingen geven we ook lezingen en presentaties en organiseren we bedrijfsuitjes. Tevens hebben we een educatief programma voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Vrijwilligers
Al deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door onze enthousiaste vrijwilligers, die ook hand- en spandiensten verrichten bij de jaarlijkse Zaanse Uitmarkt, Open Monumenten en andere wervelende activiteiten. Naast het bestuur en de vrijwilligers, hebben we één betaalde kracht die bestuur, vrijwilligers, evenementen, activiteiten, lokale en social media coördineert, ondersteunt en uitvoert.

Penningmeester gezocht De Stichting wordt bestuurd door het stichtingsbestuur bestaande uit de voorzitter, secretaris en penningmeester. Wij zijn allen actief in de stichting en vergaderen maandelijks. Medio april ontstaat er ruimte voor een nieuwe penningmeester. Daarom zijn wij op zoek naar jou.

Penningmeester

2 uur per week

Wie ben jij?
Je bent financieel goed onderlegd en je draagt de culturele sector een warm hart toe. Je vindt het leuk om in je vrije tijd met cijfers bezig te zijn. En je schrikt er niet van terug om bestuurlijk verantwoordelijk te zijn voor de financiële gang van zaken binnen de organisatie.

Je bent consciëntieus en je bent alert op deadlines. Je bent zorgvuldig in je communicatie zowel naar subsidiegevers als naar de accountant toe. Het is fijn als je al enige bestuurlijke ervaring hebt, maar dat hoeft niet per se. Je denkt in mogelijkheden en je kunt het geheel overzien. Je hebt een relevant netwerk in de Zaanstreek en je hebt voelsprieten voor fondsenwerving en het aanvragen van subsidies.

Wat ga jij doen?
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor het financiële en administratieve deel van de organisatie. Jouw taken zijn gericht op het op orde houden van de financiën en de daarbij behorende financiële overzichten en verslagen. Je betaalt de rekeningen en controleert de inkomsten. Je onderzoekt of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en je vertaalt het beleid naar een financieel overzicht.

Voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Facturen opmaken
  • Het beheren van de rekening en de kas
  • Crediteuren-/ debiteuren-administratie
  • Financiële verslagen schrijven
  • Bijwonen van bestuursvergaderingen

Naast het uitvoeren van bovenstaande taken hechten wij veel waarde aan betrouwbaarheid, duidelijke communicatie en het in acht nemen van deadlines. Ook wordt het op prijs gesteld dat er regelmatig contact wordt onderhouden met de subsidieverstrekkers en het boekhoudkantoor.

En natuurlijk heb je een streepje vóór als je affiniteit hebt met de Franse schilderkunst, met name met het Impressionisme en nog specifieker met de schilderijen van Monet.

Lijkt het je leuk om penningmeester te zijn van de Stichting Monet in Zaandam?
Schrijf je sollicitatiebrief vóór 8 april 2023 naar Eve van Dijk, secretaris@monetinzaandam.nl. Als je eerst nog wat vragen wilt stellen, dan kan je bellen met Els Bakker 06 – 248 121 88.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.