MIMIK Theater + Film + Café: Lid Raad van Toezicht

MIMIK Theater + Film + Café in Deventer zoekt een Lid Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenMet vier filmzalen, een multifunctionele theaterzaal, een bar en een café zijn alle denkbare combinaties van cultuur, beleven en uitgaan in MIMIK mogelijk. MIMIK is de hele dag geopend, we zijn een levendige ontmoetingsplek in Deventer. Met een team van ruim 40 medewerkers en meer dan 100 vrijwilligers verrassen en verrijken we onze bezoekers graag.

De activiteiten voor theater en film zijn ondergebracht in Stichting MIMIK. De horeca is ondergebracht in een besloten vennootschap, met Stichting MIMIK als enig aandeelhouder.

Wegens het verstrijken van de zittingstermijn van een lid van de Raad van Toezicht van MIMIK, komt op afzienbare termijn de positie vacant van

Lid Raad van Toezicht

met financieel profiel

Wat ga je doen?
De Raad van Toezicht is werkgever van de directeur-bestuurder en houdt integraal toezicht op diens beleid en op de algemene gang zaken bij MIMIK. De leden van de Raad van Toezicht fungeren individueel en als team als klankbord voor de directeur-bestuurder. De taken van de Raad van Toezicht zijn beschreven in de Statuten van de Stichting MIMIK. De Raad van Toezicht (RvT) werkt volgens de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit en Inclusie.

De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden. Het streven is dat de Raad van Toezicht zodanig is samengesteld dat de verschillende kennisvelden en aandachtsgebieden goed vertegenwoordigd zijn. De Raad vergadert minimaal vier keer per jaar en bespreekt in elk geval één keer per jaar buiten de aanwezigheid van de directie het eigen functioneren.

De Raad heeft drie commissies: De commissie Strategie & Beleid, de Remuneratie & Selectiecommissie en de Auditcommissie. Voor laatstgenoemde zoeken we een voorzitter.

Wat vragen wij?

 • Een generalist die gezamenlijk met de andere leden een multidisciplinair team vormt.
 • Kennis en ervaring met financieel management en bedrijfseconomische processen.
 • Durf, samenwerkingsbereidheid, oog en respect voor elkaars rol.
 • Actieve en open houding voor signalen en belangen van stakeholders.
 • Affiniteit met de missie van MIMIK.
 • Helikopterview.
 • Besluitvaardig en resultaatgericht.
 • Grote affiniteit met film, theater, kunst en cultuur en de stad Deventer.
 • Onafhankelijk, objectief en vrij van elke schijn van mogelijke belangenverstrengeling of verantwoordingsplicht naar een achterban.
 • Een relevant netwerk en ervaring als bestuurder of toezichthouder met non-profit organisaties zijn een pre.

Wat bieden wij?

 • Een bevlogen Raad van Toezicht met oog voor sfeer.
 • Een enthousiast en professioneel medewerkersteam bij Stichting en BV.
 • Onbeperkt gratis naar de film en korting op theatervoorstellingen.
 • De functie is onbezoldigd en kan een waardevolle dosis inspiratie opleveren.

Over MIMIK

 • We programmeren actuele films, uit alle hoeken van de wereld. MIMIK vertoont films die cinematografisch en inhoudelijk meer te bieden hebben dan het reguliere bioscoopaanbod, voor een zo groot mogelijk publiek.
 • Onze theatervoorstellingen zijn vaak spraakmakend, maar altijd bijzonder. Van cabaret tot toneel en van literair tot muziek. Er is veel aandacht voor jong talent en nieuwe makers. In ons theater zie je regelmatig try-outs, met name ook van bekende, gevestigde namen.
 • De prachtige, multifunctionele locatie, met comfortabele zalen en de nieuwste mogelijkheden op het gebied van techniek, zet MIMIK ook in voor bedrijven en particulieren die een groepsreservering willen doen voor een evenement.
 • Onze horeca is modern en gastvrij. Er is veel aandacht voor gezond eten, duurzaamheid en lokale producten. Veel groente, kleur en smaak; dat is ons streven! Je kunt er terecht voor koffie en thee, lunch, borrel en diner. Het café beschikt over een ruim buitenterras en onze bar heeft een balkon met een schitterend uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden.

Interesse?
Heb jij het MIMIK-DNA en kun jij niet wachten om mee te kijken met het bevlogen team? Stuur dan een sollicitatie met curriculum vitae naar HR-adviseur Lydia Gerritsma, via lydia@mimik.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Frans Smulders, voorzitter van de Raad van Toezicht, via e-mail frans.smulders@home.nl, onder vermelding van ‘Vacature Raad van Toezicht’.

Voor ons vanzelfsprekend, maar toch goed om te benadrukken
MIMIK onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en wil als organisatie zoveel mogelijk een afspiegeling van de maatschappij zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.