Leiden International Film Festival: PR-teamlid

Leiden International Film Festival in Leiden zoekt vier PR-teamleden voor 2 tot 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 22-03-2023LIFF is een breed georiënteerd, 11-daags filmfestival dat een podium biedt aan onafhankelijke film, nieuwe makers en gedurfde specials. Deze drie elementen passen ook goed bij de organisatie van het festival: we bieden een platform aan opkomend talent en zetten graag iets unieks neer, denk bijvoorbeeld aan een filmvertoning in een zwembad of een gigantische LIFF-ruit op het stationsplein in Leiden.

PR-campagnes van LIFF zijn vaak visueel opvallend en bestaan naast de reguliere uitingen ook uit promotionele acties zoals flyeren, een marktkraam in de stad of het benaderen van specifieke organisaties en pers om bepaalde doelgroepen te bereiken. We staan als team erg open voor ludieke acties en nieuwe ideeën!

We zoeken vier

PR-teamleden

Opbouwend van 2 tot 8 uur in aanloop naar het festival.
Tijdens het festival ben je zo veel mogelijk aanwezig.

De openstaande functies zijn:

  • Content Creator
  • Tekstschrijver
  • Webredacteur
  • Drukwerk & Distributie

Als PR-teamlid werk je nauw samen met de andere PR-teamleden en de hoofden van het team. Ondanks de focus van je functie, draag je vooral ook samen met de andere teamleden verantwoordelijkheid voor het reilen en zijlen van de promotie van LIFF. Ook draag je bij door actieve aanwezigheid bij de PR-vergaderingen en algemene LIFF-vergaderingen.

De hoofden van het PR-team begeleiden je in je werkzaamheden, maar verwachten dat je na de inwerkperiode zelfstandig aan de slag kan. Tonen van eigen initiatief en op tijd aan de bel trekken bij vragen waarderen wij erg.

Wat bieden wij?
LIFF is een vrijwilligersorganisatie die de ontwikkeling van de teamleden hoog in het vaandel heeft staan. We vinden het belangrijk dat je ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen door ervaring op te doen met je werk bij het filmfestival.

Concreet bieden wij:

  • Werkervaring opdoen bij een groot filmfestival met een informele werksfeer.
  • Jezelf kunnen ontplooien in een gezellig en enthousiast team.
  • Mogelijkheid om gratis films te kijken tijdens het festival.
  • Festivalshirt en -badge.
  • Lunch en avondeten gedurende het festival, en de incidentele borrel.
  • Vrijwilligersvergoeding tussen de € 500,- en € 800,-.

Tijdsinvestering
Het PR-team komt in april bij elkaar voor de aftrap van de werkzaamheden bij LIFF. In deze periode tot en met de zomervakantie ga je ongeveer 2-4 uur per week aan de slag voor het filmfestival, met een focus op de Summer Special (9 t/m 11 juni).

Halverwege de zomer tot en met oktober lopen de uren geleidelijk op in je voorbereidingen voor het filmfestival. Tijdens het festival (26 okt t/m 5 nov) verwachten we dat je zo veel mogelijk aanwezig kunt zijn, inclusief op- en afbouw.

Er kan in overleg vanuit huis of op kantoor in het Kijkhuis worden gewerkt.

Stuur je motivatiebrief en CV naar vacatures@liff.nl voor woensdag 22 maart 2023. Vermeld hierbij op welk van de vier functies je wilt solliciteren.

Op dinsdag 28 maart vinden de gesprekken plaats met de twee hoofden PR: Annika Provily en Cedric Muyres.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.