Jeugdtheater Hofplein: Theaterdocent / Cultuurcoach VO

Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam zoekt Theaterdocenten / Cultuurcoaches VO voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: geenJeugdtheater Hofplein is een warm huis waar elk kind en elke jongere welkom is. Hofplein wil zo veel mogelijk jonge mensen met theater in aanraking laten komen. Ons motto is: verbeeld, verrijk, verwonder. Dat doen we met theater in vele verschijningsvormen. Jeugdtheater Hofplein begeeft zich zowel in de vrije tijd als in het basis- en voortgezet onderwijs.

Voor de langdurige en structurele samenwerking met verschillende scholen in Rotterdam zoekt Jeugdtheater Hofplein:

Theaterdocent / Cultuurcoach VO

Nader te bepalen aantal uur per week

We zoeken ervaren en bevlogen theaterdocenten die

  • Affiniteit hebben met leerlingen in het voortgezet onderwijs.
  • Graag meedenken en samenwerken.
  • Als theaterdocent op creatieve en laagdrempelige manier theaterlessen willen geven binnen het voortgezet onderwijs. We hebben plek op een middelbare school in Rotterdam op de dinsdagmiddag van 14.20 uur tot 16.00 uur, tot de zomer. Daarnaast hebben we plek voor invalwerk op meerdere doordeweekse dagen: dit gaat om hele lesdagen voor een periode van ongeveer 2 maanden en mogelijk langer.
  • Alle overige werkzaamheden willen verrichten die bij de uitoefening van de functie horen: o.a. bijwonen van teambijeenkomsten, communicatie met kantoor, het zorgdragen voor de invulling van eventuele presentaties.
  • Interesse hebben in de brede functie van cultuurcoach. Naast je theaterlessen stimuleer je deelname aan cultuur (je verlaagt de drempel hiertoe) en zorg je voor zichtbaarheid en inbedding van de theaterlessen in de school. Ook neem je initiatief in het openen van de blik van de school naar buiten en naar wat er allemaal gebeurt in de wijk van de school en in de Rotterdamse kunstwereld. Voor genoemde activiteiten buiten je lessen om, krijg je extra uren binnen je aanstelling.

Ervaring in het geven van theaterlessen binnen een schoolsituatie in het vo is gewenst, plus affiniteit met het werken met jongeren binnen een grootstedelijke context.

Wat bieden wij?
De cultuurcoach is in dienst van Jeugdtheater Hofplein en wordt op basis van het arbeidsvoorwaardenbeleid van Jeugdtheater Hofplein uitbetaald. De inschaling is afhankelijk van (soort)gelijke werkervaring. Salarisindicatie: v.a. € 2.418 bruto (schaal 7, Cao Kunsteducatie) per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur per week. Een vergoeding op zzp-basis is ook mogelijk: o.b.v. jouw achtergrond en het tarievenstelsel van Jeugdtheater Hofplein vanaf € 45 per klokuur les / € 30 per afgesproken taakuur.

Kom je bij Jeugdtheater Hofplein werken? Dan ben je verzekerd van een team inspirerende collega’s, van je mededocenten tot productie en marketing. Je wordt uitgenodigd voor onze premières, bezoekt onze voorstellingen gratis, leert collega’s uit allerlei disciplines kennen op borrels en teamdagen. Ook ben je welkom op docentendagen waarop we workshops met betrekking tot ons vak organiseren, om met elkaar te blijven bijleren.

Geïnteresseerd?
Stuur dan een sollicitatiebrief voorzien van cv t.a.v. Kim van den Bemt; educatie@jeugdtheaterhofplein.nl. Voor meer informatie kan tevens contact worden opgenomen via dit adres. Op dit moment zijn we per direct op zoek naar nieuwe theaterdocenten, op korte termijn reageren loont.

Jeugdtheater Hofplein streeft ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn, oftewel een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving van nu. Daarom hopen wij op reacties vanuit verschillende achtergronden en leeftijdscategorieën, en roepen wij kandidaten die zich hierin herkennen en ons kunnen versterken vooral op om te reageren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.