Hogeschool IPABO: Opleidingsdocent Beeldende Vorming

Hogeschool IPABO in Alkmaar / Amsterdam zoekt een Opleidingsdocent Beeldende Vorming voor 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-04-2023Hogeschool IPABO is een gespecialiseerde hogeschool voor basisonderwijs, kinderopvang en voorschoolse educatie. Vanuit Amsterdam en Alkmaar delen we kennis die voldoet aan vragen van vandaag en morgen. Kennis waar de beroepspraktijk op wacht en die grenzen verlegt. Daarom doen we praktijkgericht onderzoek en werken we nauw samen met de basisscholen. Elk jaar volgen ruim 1.200 studenten de voltijd en deeltijd bacheloropleiding tot leraar basisonderwijs, de universitaire pabo en de Associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad PEP) bij IPABO. Daarnaast bieden we programma’s voor zij-instromers, nascholing en in-company trajecten.

Met ingang van het collegejaar 2023-2024 zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Opleidingsdocent Beeldende Vorming

0,4 fte

Wat ga je doen?
Als opleidingsdocent ben je breed inzetbaar voor werkzaamheden binnen de bacheloropleiding en de Associate degree Pedagogisch Educatief Medewerker. Je verzorgt inspirerend Beeldend onderwijs in alle opleidingsvarianten; voltijd, (verkorte) deeltijd, zij-instroom, de universitaire pabo en de Associate degree. Daarnaast begeleid je studenten bij hun studie. Je beoordeelt studenten in de stages en onderhoudt contacten met het werkveld. Je werkt vaak vakoverstijgend met collega’s van andere vakgroepen. Je levert samen met je collega’s een bijdrage aan de curriculumontwikkeling en de ontwikkeling van onderwijs- en toetsmaterialen. Je draagt positief bij aan het werken in een onderwijsteam.

Wie zoeken we?
Een inspirerende opleidingsdocent Beeldende Vorming die voldoening haalt uit het lesgeven aan studenten van verschillende leeftijden en achtergronden én vanuit eigen kennis en ervaring in het basisonderwijs de vertaalslag kan maken naar zowel onze opleidingen in de bachelor als in de zij-instroom.

Je bent inzetbaar op zowel de locatie Alkmaar als Amsterdam. Daarnaast is het geven van lessen op woensdagavond en zaterdag geen probleem voor je.

Waar ga je aan de slag?
Hogeschool IPABO is een informele organisatie met een gezellige werksfeer.

Verschillen tussen collega’s worden gekoesterd bij ons. Door van jouw unieke eigenschappen en de verschillen tussen medewerkers gebruik te maken, zorgen wij voor een inspirerende leer- en werkomgeving.

Functie-eisen

  • Naast een afgeronde lerarenopleiding Beeldende Vorming met een eerstegraads lesbevoegdheid beschik je bij voorkeur over een masteropleiding in een relevante studierichting;
  • Je hebt kennis van en ervaring met het geven van lessen kunstzinnige oriëntatie en beeldende vorming aan kinderen tot en met 12 jaar;
  • Een PABO-diploma is een pre;
  • Je bent bij voorkeur bekend met Ludodidactiek of bent bereid deze opleiding te volgen en hebt ervaring met procesgerichte didactiek;
  • Je hebt een actieve houding in het verwerven en toepassen van up tot date kennis en inzichten in het vakgebied;
  • Uiteraard ben je creatief, flexibel en een teamspeler.

Wat bieden wij?
Hogeschool IPabo biedt een salaris aan conform kennis en ervaring van maximaal € 5.332,- bruto per maand op basis van een voltijd dienstverband (maximaal schaal 11 cao-hbo). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en deskundigheid. Wij bieden je een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte hoort een verlenging tot de mogelijkheden. Wij hebben een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling van 50 dagen bij een voltijdsdienstverband, een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast hebben wij een ruim opleidingsbudget, aantrekkelijke pensioenregeling, bieden we een vergoeding voor sportfaciliteiten en een museumkaart.

Heb je belangstelling voor deze functie?
Dhr. R. Stieltjes, opleidingsdocent BEVO geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Je kunt hem bereiken via r.stieltjes@ipabo.nl of telefonisch tijdens kantooruren op 06 23 65 96 58.

Je kunt tot en met woensdag 5 april reageren op deze vacature middels een motivatiebrief en CV gericht aan Titia Schippers, HR-adviseur, PenO@ipabo.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 12 april.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de NVP Sollicitatiecode aan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.