Hogeschool der Kunsten Den Haag: Onderwijsinstructeur

Hogeschool der Kunsten Den Haag in Den Haag zoekt een Onderwijsinstructeur met Coördinerende Taken voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-03-2023De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormt samen met het Koninklijk Conservatorium de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen voor circa 1.800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De Hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

De Computerwerkplaats is open voor studenten van alle afdelingen en kennisniveaus. De Computerwerkplaats is de werkplaats waar alle kennis rondom computers, scanners, printers en veel software samenkomt. Het is een ruimte die veel maakmogelijkheden biedt. Studenten zijn vrij om de apparatuur te verkennen met de hulp van de instructeurs. Studenten kunnen tekenen en ontwerpen in 2D en 3D met behulp van software van Adobe en andere leveranciers. Afdrukken is mogelijk op verschillende (grootformaat)printers. De werkplaats beschikt ook over editingrooms waar studenten kunnen werken met video, geluid en animatie.

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is volop in beweging. In verband met het vertrek van onze collega, zoeken we voor de Computerwerkplaats een

Onderwijsinstructeur

met coördinerende taken

0,8 fte

Wat ga je doen?

 • Zelfstandig bijdragen aan het (praktijk)onderwijs, bijvoorbeeld het verzorgen van software instructies.
 • Begeleiden en adviseren van studenten bij soms complexe computertechnische, software- en printprocessen.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van onderwijsmateriaal, zoals tutorials.
 • Ondersteunen van studenten en docenten bij material research.
 • Je bent aanspreekpunt voor directe collega’s. Samen met andere Werkplaatscoördinatoren en het Hoofd Werkplaatsen, verzorg je het beheer, onderhoud en administratie van de werkplaats.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring en kan op gevorderd niveau overweg met computer-, grafische- en printsoftware, waaronder Adobe (ook Open Source), OSX, IOS en Windows.
 • Je bent goed in het overdragen van kennis en vaardigheden.
 • Je kunt je ook uitstekend uitdrukken in de Engelse taal.
 • Je kent de veiligheidsrisico’s van de verschillende processen en weet hoe je daarmee om moet gaan.
 • Je bent kritisch, initiatiefrijk en zoekt de grenzen van dit snel veranderende vakgebied op.
 • Je kunt verantwoordelijkheid nemen en in drukke periodes houd je overzicht en blijf je servicegericht.
 • Je hebt ervaring met een coördinerende rol.
 • Affiniteit met material research is een pre.
 • Flexibiliteit in werkdagen is een pre.
 • Je bent in het bezit van een BHV-diploma of je bent bereid dit te halen.

Wat bieden we jou?
Een dynamische functie met veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Het salaris bedraagt maximaal € 3.691,27 bruto per maand volgens schaal 8 van de cao-hbo, op fulltime basis. Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Goede pensioensregeling. Wij hechten veel waarde aan een goede werk/privé balans en bieden uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Informatie en sollicitatie
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen Bart Vissers, Hoofd Werkplaatsen, via het emailadres: b.vissers@kabk.nl. Sollicitaties, vergezeld van een motivatiebrief en CV in PDF formaat, kunnen tot en met 23 maart 2023 worden gestuurd naar werving@hdkdenhaag.nl, onder vermelding van vacaturenummer 23-007. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 30 maart.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze Hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.