Forum Groningen: Bedrijfsleider

Forum Groningen in Groningen zoekt een Bedrijfsleider voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 31-03-2023Kom jij werken in het Forum, de bruisende huiskamer van de stad Groningen? Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of je tijdens je ronde door het gebouw te laten verrassen door de leukste events.

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forum-bibliotheken in de gemeente Groningen. Het Forum staat met een brede programmering stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zo veel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen.

Voor onze afdeling Publiekservice zijn we op zoek naar een

Bedrijfsleider

32 uur per week

Wij zoeken
Forum Groningen is op zoek naar een enthousiaste, energieke en daadkrachtige Bedrijfsleider Publieksservice. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers die werkzaam zijn in de Publieksservice. Je vindt het uitdagend om de werkzaamheden op de vloer vanaf het moment van openen tot het moment van sluiten werkinhoudelijk te coördineren. Je bent hierbij in staat om goed samen te werken, je durft keuzes te maken, je bent flexibel en je kunt snel schakelen. Je bent het aanspreekpunt voor medewerkers en publiek. Je werkt in een dynamische omgeving met flexibele werktijden, ook in de avonduren en in het weekend.

Als Bedrijfsleider lever je samen met je collega’s in het bedrijfsleidersteam een belangrijke bijdrage aan het gevoel van gastvrijheid en het realiseren van andere organisatiedoelen van het Forum. De bezoeker staat hierbij altijd voorop.

Functie-eisen en specifieke resultaatgebieden
Je bent flexibel, proactief en je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je kunt met een natuurlijk overwicht medewerkers begeleiden en ondersteunen tijdens je dienst. Je communiceert duidelijk, geeft heldere sturing, kunt prioriteren, bent oplossingsgericht en houdt goed en adequaat overzicht. Je werkt graag in een hectische omgeving en houdt het hoofd koel in de meest uiteenlopende situaties.

 • Leidinggevende vaardigheden zijn essentieel. Je stuurt medewerkers en vrijwilligers in de publieksservice integraal aan en motiveert en begeleidt hen waar nodig.
 • Je bezit dienstverlenende vaardigheden. Je bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en begeleidt de publieksstromen gedurende je dienst. Je bent daarbij in staat om te anticiperen op wijzigende omstandigheden
 • Daarnaast ben je als bedrijfsleider samen met andere afdelingen binnen het Forum verantwoordelijk voor de uitvoering van onze programma’s. Denk daarbij aan samenwerking met team Facilitair, de Beveiliging, team Communicatie, team Productie en Programmering.
 • Je bent in staat zelfstandig het gebouw operationeel te maken aan het begin van de dag en af te sluiten aan het einde van de avond.
 • Bij calamiteiten kun je als BHV’er adequaat handelen en ben je in staat de juiste keuzes te maken. Het hebben van een BHV-certificaat is een pre of het behalen van het certificaat wordt door het Forum gefaciliteerd.
 • Samen met jouw collega Bedrijfsleiders denk je mee over en draag je bij aan de optimalisering van de kwaliteit van de dienstverlening
 • Je legt verantwoording af aan het Hoofd Publiek.

Wij bieden

 • Een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving.
 • Een contract voor 32 uur per week voor de duur van een jaar, met verlenging bij wederzijdse tevredenheid.
 • Flexibel werken.
 • Een salaris op basis van schaal 7 van de CAO Openbare Bibliotheken (tussen € 2.433 en € 3.226 op basis van 36 uur, functieprofiel Medewerker Service & Informatie I), inschaling afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.
 • Gratis bibliotheek lidmaatschap.
 • Gratis naar de film voor twee personen.
 • Een hele actieve personeelsvereniging met leuke uitjes en borrels.

Voor meer informatie kun je terecht bij Richt Pander, Hoofd Publiek. Email: r.pander@forum.nl.

Reactietermijn
Reacties graag voor 1 april 2023 versturen via onderstaande sollicitatiebutton. De gesprekken vinden plaats in de eerste week van april.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.