Fontys Hogeschool: Studieleider Academy of Circus and Performance Art

Fontys Hogeschool in Tilburg zoekt een Studieleider Academy of Circus and Performance Art voor 24 tot 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-03-2023De uitdagingen van onze maatschappij? Die worden met de dag complexer. De antwoorden beginnen bij Fontys. Met het talent en de kennis die jij ontwikkelt of ondersteunt. Dit maakt jou vandaag van betekenis voor morgen. Zorgen dat anderen boven zichzelf uitstijgen, dat kan alleen als je ook zelf blijft groeien. Als je over grenzen heen kijkt. Overstijg je specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken. Zij aan zij creëren we een wereld om van te houden. Studenten, medewerkers en het werkveld: één gemeenschap waarin we samen leren in, van én met de praktijk. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Heel Fontys werkt aan impact.

Bij FHK vind je kwalitatief kunstonderwijs in een dynamische omgeving waarin verandering meer regel dan uitzondering is. Wij zijn een hogeschool die flexibel is en goed kan inspelen op de veranderingen om ons heen.

FHK biedt in een prachtig gebouw in hartje Tilburg plaats en ruimte aan alle kunstdisciplines, kunsteducatie en uitvoerend, bachelor en masteropleidingen. De opleiding ACAPA bevindt zich op Stappegoor. Leren in de praktijk en door onderzoek staat centraal binnen de opleidingen. Naast bachelor- en masteropleidingen zetten we ons in voor talentontwikkeling zowel voor, tijdens als na de opleiding. Wij geloven in een (kunst)wereld zonder grenzen, we willen experimenteren door onderzoek, door samen te werken met een diversiteit aan partners. Toekomstige docenten en kunstenaars stimuleren elkaar om binnen en buiten FHK de wereld te onderzoeken en vorm te geven.

Bij FHK werk je in een internationale, interdisciplinaire omgeving waar kunststudenten zichtbaar worden en waar het bruist van energie. Nieuwsgierig? Neem een kijkje via onze Virtual Tour.

Studieleider Academy of Circus and Performance Art

24 tot 28 uur per week

Ben jij de Studieleider die wij zoeken?
Voor Fontys Hogeschool voor de Kunsten zoeken we een nieuwe collega, die in nauwe samenwerking met een artistiek team van docenten, verantwoordelijk wordt voor de studieleiding van de Academy of Circus en Performance Art (ACAPA). Ben jij een ervaren manager met aandacht voor personeel, beleid en cijfers en sta je open voor een wereld van Circus, Performing Arts en Kunsten?

Je bent in deze functie eindverantwoordelijk voor talentontwikkeling en het onderwijs van de voltijdopleiding. Je draagt zorg voor personeel, beleidsontwikkeling, profilering en teamontwikkeling. Samen met het artistieke team borg je de kwaliteit van het onderwijs en je doet dit in nauwe afstemming met het (inter)nationale werkveld. Je wordt aangestuurd door de Adjunct-directeur en werkt nauw samen met de Studieleiders van het cluster Performing and Design (P&D). Als Studieleider ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen opleiding maar lever je ook een bijdrage aan beleidsontwikkeling en doelen van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Zo werk jij aan impact

 • Je voelt je als een vis in het water met betrekking tot de bestuurlijke en organisatorische aspecten van de opleiding, zoals het bewaken van financiën.
 • Je bent een managerial persoon met een hands-on mentaliteit, die resultaatgericht werkt en tegelijk koers houdt, samen met de Artistieke Raad.
 • Je krijgt energie van mensen en je zoekt graag de verbinding, zowel intern als extern. Je vindt het daarin prettig mensen in hun kracht te zetten, maar tegelijkertijd vind je het geen probleem het veelal Engelstalige team aan te spreken op doelen en verantwoordelijkheden.
 • Je ontwikkelt planmatig en resultaatverantwoordelijk beleid om het onderwijs te verbeteren en sluit daarbij aan bij beleidsuitgangspunten van het Kunstensectorplan, Fontys en Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
 • Jij weet als geen ander evaluaties van projecten, de opleiding en andere feedback te vertalen naar concrete acties om het onderwijs te verbeteren.
 • Je bent een gewaardeerde gesprekspartner in diverse landelijke overlegstructuren en weet kennis hieruit op een heldere manier te vertalen naar de context van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en ACAPA.
 • Je bent aanspreekpunt voor samenwerkingspartners en maakt hierover concrete jaarafspraken.
 • Hoe gaaf is het dat je de ontwikkeling van cluster-breed interdisciplinair kunstvakonderwijs mede vormgeeft en werkt aan het verder flexibiliseren van onderwijs?

Wat neem jij mee om ons team te verrijken?

Als persoon

 • Beheers je de Engelse taal uitstekend in woord en schrift.
 • Werk je samen en geef je leiding op een manier die vertrekt vanuit de talenten van anderen.
 • Heb je ervaring in een complexe organisatie.
 • Ben je een echte netwerker in het hybride werkveld.
 • Ben je analytisch, resultaatgericht en cijfermatig sterk.
 • Houd je overzicht en rust.
 • Creëer je een veilige en inclusieve werkomgeving.

Een pre is

 • Kennis en ervaring in het HBO of interdisciplinair (kunstvak)onderwijs.
 • Kennis van en ervaring met innovatieve, talentgerichte en flexibele onderwijsvormen.

Waarom werken bij Fontys?
Werken bij Fontys is werken voor de maatschappij. For society. Vraag tien medewerkers, studenten of partners om de identiteit van Fontys te omschrijven, en negen van de tien keer noemen ze deze drie:

 • De brede expertise.
 • De persoonlijke benadering.
 • En de dynamische community die al die duizenden studenten en medewerkers met elkaar vormen.

Je komt terecht in een team van betrokken collega’s. De werksfeer is dynamisch, gezellig en informeel. Onze gebouwen inspireren je. Neem de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan onze organisatie en aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Kies uit een uitgebreid aanbod aan diensten voor een gezonde en actieve levenswijze (‘Fontys Vitaal’).

Contract
Het gaat om een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Vanzelfsprekend mag je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden en een passend salaris, in schaal 12. Daarnaast hebben we een flexibele werktijden- en verlofregeling.

Jouw kwaliteiten inzetten >for society?
Reageer dan eenvoudig via de sollicitatiebutton! Of ken je iemand voor wie deze vacature op het lijf is geschreven? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene en ons erg blij. Alvast bedankt.

Handig om te weten
Voor je gaat solliciteren nog even overleggen? Geen probleem. Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Irma Borman (Adjunct-directeur), 088 50 82632

En verder fijn om te weten

 • Wacht niet te lang, deze vacature sluit op 29 maart 2023.
 • Je richt jouw sollicitatie aan Irma Borman.
 • De gesprekken vinden plaats op 3 en 17 april 2023.
 • Zijn we beiden positief? Startdatum is 1 september 2023 en indien mogelijk is het wenselijk als je in mei en juni aanstaande enkele dagen meeloopt met audities en eindvoorstellingen.
 • Met ingang van 1 januari 2023 wordt binnen Fontys een verplicht toetsmoment ingevoerd voor iedereen die binnen Fontys werkzaamheden gaat verrichten, in de vorm van een VOG.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.