De Nobelaer: Controller

De Nobelaer in Etten-Leur zoekt een Controller voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 01-04-2023De Nobelaer, het cultuurhuis van Etten-Leur

De Nobelaer is een multidisciplinair cultuurhuis met bibliotheek, podiumkunsten en kunsteducatie. In april 2022 opende De Nobelaer de deuren van een nieuw laagdrempelig cultuurgebouw dat compact, efficiënt en transparant is. Van buiten kun je zien wat er binnen gebeurt, vanaf de vide heb je goed zicht op de reuring op de begane grond en vanuit de bibliotheek kijk je in de theaterzaal. De huiskamer is het centrale punt waar iedereen samenkomt. Vanuit dit hart kan men niet om de bruisende culturele omgeving heen. Het maakt de kans op ontmoeting alleen maar groter. De Nobelaer is letterlijk een plek van verbinding!

De Nobelaer heeft een zeer divers personeelsbestand met zo’n 28 fte en een grote groep vrijwilligers, zzp’ers en stagiairs. In totaal werken we met 153 mensen aan cultuur voor iedereen.

De Nobelaer is op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van

Controller

32 tot 36 uur per week

Als controller ben je een ware ‘spin in het web’ en zorg je ervoor dat De Nobelaer financieel ‘in control’ is. Je zorgt voor het samenstellen van de financiële rapportages, de begroting, het in kaart brengen van financiële risico’s en je staat de directeur-bestuurder terzijde bij de verantwoording naar subsidieverstrekkers en andere stakeholders. Je bent een kritische sparringpartner voor de directeur-bestuurder en stafleden, waardoor je doelstellingen helpt te realiseren.

Daarnaast geef je leiding aan een team en werk je aan de verbetering van financiële processen en de automatisering daarvan. Je voert diverse bedrijfseconomische analyses uit en levert een bijdrage aan het opzetten van financiële toetsingskaders. Je rol is met name het inzichtelijk maken van cijfers. Ook heb je een adviserende rol, je invloed op de uiteindelijke beslissingen is groot.

Je bent een ‘hands-on’ controller die, naast beleidsmatige taken, ook operationeel werk weet te verzetten. De controller is onderdeel van de staf en geeft leiding aan de medewerkers financiën, ICT en gebouwbeheer. Je bent een inspirerend en coachend leidinggevende die medewerkers ruimte en steun geeft om zich te ontwikkelen.

Jouw taken

 • Je verzorgt de financiële informatie en adviezen voor directie en staf.
 • Je ontwikkelt en implementeert het beleid op het gebied van financiën en control en de automatisering daarvan.
 • Je bent verantwoordelijk voor de inrichting van de administratieve organisatie en alle bijbehorende rapportages en analyses.
 • Je bereidt de (subsidie)begrotingen voor en zorgt voor de bewaking hiervan.
 • Je onderhoudt contact met externe relaties (gemeente, banken, belastingdienst, accountant en leveranciers).
 • Je ziet toe op de naleving van de fiscale wet- & regelgeving/uitvoering AVG.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over enige jaren (leidinggevende) ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Affiniteit met de culturele sector is een pré.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, in het bijzonder in het overzichtelijk presenteren van cijfers en rapportages.
 • Je bent politiek sensitief en hebt gevoel voor urgentie.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen.
 • Je bent in staat om voortdurend te schakelen tussen verschillende disciplines en verschillende doelgroepen.

Ons aanbod

 • Een uitdagende functie binnen een dynamische, lerende organisatie;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief, creativiteit en ideeën;
 • Een schitterende werkplek in hartje Etten-Leur;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zo bieden wij je een aantrekkelijke medewerkersregeling met o.a. eigen budget voor het bezoeken van theatervoorstellingen, een gratis bibliotheekabonnement en korting op cursussen;
 • Inschaling en salariëring conform CAO Kunsteducatie, schaal 12, minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.254,- per maand op fulltime basis;
 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract, dat bij gebleken geschiktheid omgezet wordt in een vast dienstverband.

Solliciteren
Voor vragen over de functie kun je terecht bij Margot Bruijns (medewerker HRM), bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag op telefoonnummer 076-5045200. Stuur je schriftelijke reactie, voorzien van curriculum vitae, vóór 1 april 2023 naar werken@denobelaer.nl. Uiterlijk 5 april word je eventueel uitgenodigd voor een 1e kennismakingsgesprek dat plaatsvindt op dinsdagmiddag 11 april 2023.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Inclusief en divers
De Nobelaer is een organisatie voor iedereen en waar we de grootste variatie aan mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, inspiratie en innovatie. Onze interne organisatie willen we zo toegankelijk en bereikbaar mogelijk openstellen voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. Wat jouw verhaal ook is, je kunt bij De Nobelaer jezelf zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.