De Nieuwe Bibliotheek: Senior Marketingcommunicatie Adviseur

De Nieuwe Bibliotheek in Almere zoekt een Senior Marketingcommunicatie Adviseur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-04-2023De Nieuwe Bibliotheek in Almere, heeft een culturele, maatschappelijke en educatieve missie. De Nieuwe Bibliotheek transformeert van boekenuitleenfabriek naar eigentijdse huiskamer van de stad, gericht op ontmoeting en ontwikkeling, voor, door en met de Almeerders. Door steeds meer uitnodigende faciliteiten, zoals lees-, studie-, en werkplekken en ontmoetingsruimtes per doelgroep te bieden, in combinatie met prikkelende activiteiten, de nieuwste art house films, een actuele collectie en gastvrije medewerkers, wordt de rol van de bibliotheek als huiskamer van de stad versterkt. Met een open deur policy zowel op afdelings- als organisatieniveau ontvangt De Nieuwe Bibliotheek ontvangt jaarlijks ongeveer 1 miljoen bezoekers verspreid over 4 vestigingen en heeft bijna 65.000 leden. Daarnaast is de bibliotheek actief op bijna 60 scholen in Almere. Met de kernwaarden ‘innovatie’, ‘verbinding’ en ‘beleving’ werken de ongeveer 110 medewerkers en de circa 150 vrijwilligers samen aan de toekomst die past bij de continu ontwikkelende en groeiende stad Almere.

De Nieuwe Bibliotheek wil voor alle Almeerders de huiskamer van de stad zijn. Wij willen de inwoners van Almere en omstreken inspireren om te blijven leren en kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. Ben jij een ervaren marketing- en communicatieadviseur en wil je je graag inzetten om ontmoeting en ontwikkeling voor, door en met de Almeerders mogelijk te maken?

Wil je werken voor de gezellige huiskamer van de stad? Dan zoekt De Nieuwe Bibliotheek Almere jou!

Senior Marketingcommunicatie Adviseur

32 uur per week

In de veelzijdige functie van senior marketingcommunicatie adviseur maak je aan een breed publiek duidelijk waar we voor staan, wat we doen en waarom ons werk nodig is. Daarvoor heb je kennis van marketingdoelgroepen en gedragswetenschap, die ons Marketing-, Cultuur en Educatie team verder helpt met een slimme, effectieve marketingstrategie en frisse doelgroepbenaderingen.

De functie
De senior marketingcommunicatie adviseur is samen met de Manager Marketing, Cultuur en Educatie verantwoordelijk voor de marketing- en communicatiestrategie en activiteiten van De Nieuwe Bibliotheek. Het identificeren van de belangrijkste marketing- en communicatie doelgroepen, door middel van analyse. Het (helpen) ontwikkelen van doelgroep kennis op basis waarvan De Nieuwe Bibliotheek de activiteiten en diensten en programmering relevanter kan ontwikkelen zodat dit bijdraagt aan de zakelijke doelen zoals omschreven in het marketing- en communicatiebeleid en de (meer)jarenplannen van De Nieuwe Bibliotheek.

De belangrijkste pijlers van de functie zijn:

 • Verzamelen en analyseren van marktonderzoek, statistieken en dashboards. Tevens activiteiten evalueren ter inspiratie voor de toekomst.
 • Verrijken van organisatie en programmeurs met doelgroep inzichten en best practices uit het land.
 • Ontwikkelen van heldere marketingstrategie, jaarplan en ideeën en – samen met marketingcommunicatie medewerkers – uitvoeren en bewaken van het externe en interne marketingcommunicatie en PR-plan, dat aansluit bij de bestaande meerjarenstrategie van De Nieuwe Bibliotheek. Er is ruimte voor innovatieve ideeën en nieuwe partnerships!
 • Bewaken van de planning en prioritering van de marketingcommunicatie en programmering-activiteiten.
 • Budget, proces- en projectmanagement.

Het profiel
Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van marketingcommunicatie en hebt meerjarige ervaring met marketingcommunicatie en publieke relaties. Je beschikt over inzicht in moderne communicatiemiddelen, media en bijbehorende systemen. Je kunt keuzes helder en zowel kwantitatief als kwalitatief onderbouwen. Je bent creatief, nieuwsgierig en teamwork geeft jou energie. Initiatief en eigen inbreng worden gewaardeerd.

Persoonskenmerken

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden: schriftelijk en mondeling uitdrukkingsvermogen.
 • Functie-overstijgende, nieuwsgierige blik.
 • Klantgerichtheid/relatiemanagement.
 • Plannen en resultaatgericht werken.

Je bent ondernemend, ziet kansen en weet deze te benutten in het voordeel van de dienstverlening van de bibliotheek. Jij vindt het leuk om met mensen samen te werken en leiding te geven. Je houdt van dynamiek en bent in staat om veel ballen tegelijk in de lucht te houden. Jij bent gestructureerd, praktisch ingesteld, nieuwsgierig en leergierig. Cijfermatig analyses liggen jou goed en bieden inspiratie.

Verder is op jou van toepassing:

 • Ervaring met het leiden van projecten en/of teams.
 • Ervaring met het opstellen van marketingcommunicatie-plannen.
 • Digitale kennis, onder andere van Office 365.
 • Kennis van en/of affiniteit met de bibliotheek, het sociaal domein en/of een retail omgeving.
 • Analytisch en inspirerend.
 • Enthousiast en resultaatgericht.
 • Creatief, flexibel en vindingrijk.

Ons aanbod
De bibliotheek biedt een salaris van maximaal € 4.393 (schaal 9 cao Openbare Bibliotheken bij een fulltime aanstelling van 36 uur), exclusief cao-verhoging in 2023. Daarnaast geldt een eindejaarsuitkering van 3,25%, vakantietoeslag van 8% en een gunstige pensioenregeling. Je krijgt een contract van een jaar aangeboden met de intentie dit om te zetten in een vast contract.

Ben je enthousiast over de vacature? Je cv én motivatiebrief ontvangen wij graag voor 11 april 2023 via vacature@denieuwebibliotheek.nl onder vermelding van “vacature senior marketingcommunicatie adviseur”. De eerste twee rondes van gesprekken met teamleden vinden plaats op 19 en 20 april 2023. Voor meer informatie over de vacature neem contact op met Marianne Herweijer (Manager Marketing, Cultuur en Educatie) via m.herweijer@denieuwebibliotheek.nl of 06-265 422 87.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.